logo print  logo ocmw print

Blijf de Balense handelaars en horecazaken steunen, nu meer dan ooit!

vrijdag 31 juli 2020
Met het mooie weer en de start van de solden is dit weekend ideaal om te gaan shoppen en een terrasje te doen. Door de verstrengde coronamaatregelen moet je rekening houden met een aantal restricties, maar dat mag je er niet van weerhouden om onze Balense handelaars en horecazaken te bezoeken.

De Balense ondernemers stellen nog steeds alles in het werk om je 100% veilig te ontvangen. Zij hebben jouw steun nu hard nodig! En vergeet ook niet dat wij hen ook hard nodig hebben, want zij zijn het die ervoor zorgen dat we alles dichtbij kunnen aankopen, die lokale mensen te werk stellen, die lokale verenigingen ondersteunen. En niet de buitenlandse webshops...

Het gemeentebestuur roept alle Balenaars dan ook op op meer dan ooit de lokale ondernemers te ondersteunen: koop bij lokale handelaars, doe beroep op een lokaal bedrijf of een lokale vakman, ga iets eten of drinken in de plaatselijke horeca. En doe dit alles uiteraard met respect voor de coronamaatregelen.


Hou hier rekening mee als je gaat winkelen

  • Ga alleen naar de winkel. Uitgezonderd: minderjarigen en hulpbehoevenden, zij mogen wél vergezeld worden.
  • Je mag maximaal 30 minuten in de winkel blijven, tenzij je een afspraak hebt.
  • Dezelfde regels gelden voor marktbezoek.


Hou hier rekening mee bij een horecabezoek

  • Cafés en restaurants sluiten om 23u.
  • Mondmasker verplicht, behalve tijdens het nuttigen van eten en drinken
  • Het gezelschap aan een tafel is beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde gezin.
  • De horeca-uitbater schikt de tafels zo dat een fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijde gegarandeerd is. Dit tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,8 meter.
  • Individuele registratie is verplicht om contactonderzoek mogelijk te maken.
  • Tussen 22u en 6u kan je geen alcohol voor meeneemgebruik kopen.


Bedrijvengids 'Balen winkelt hier'

Op onze nieuwe bedrijvengids www.balenwinkelthier.be kan je nog steeds zien welke (aangepaste) diensten de Balense ondernemers aanbieden. Je kan er makkelijk filteren op de dienstverlening, zoals afhaal, levering, webshop en fysiek open. Of je kan zoeken op soort van onderneming (voeding, dranken, kleding, elektro, verzorging, planten,…). De handelaars kunnen er ook aangeven welke veiligheidsmaatregelen ze nemen, zodat je met een gerust hart gebruik kan maken van hun diensten.

Zomerse Kruieractie verloot 2.400 euro aan Kruierbons

Unizo Balen-Olmen beloont tot het einde van het jaar elke maand nog 8 winnaars met 50 euro aan Kruierbons met de Zomerse Kruieractie. Zo belonen ze diegenen die lokaal winkelen. 

Nieuwsoverzicht
Steun Balense horeca en handelaars nu meer dan ooit

Contact

Dienst lokale economie (markten)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 29
e-mail
lokale.economie@balen.be
Naar top