logo print  logo ocmw print

Sociale bubbel met maximum 5 vaste contacten vanaf woensdag 29 juli

maandag 27 juli 2020
De Nationale Veiligheidsraad heeft op maandag 27 juli aanvullende maatregelen genomen om de opstoot van het coronavirus een halt toe te roepen en een algemene lockdown te vermijden. Zo wordt de gezinsbubbel verkleind tot max. 5 vaste contacten. Dit vanaf woensdag 29 juli voor minstens vier weken.

Sociale bubbel

De sociale bubbel wordt beperkt tot dezelfde 5 personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin (dus niet meer per individu). Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling. Die 5 personen zijn mensen bovenop je gezin met wie je dus nauwe contacten mag hebben en waarbij de veiligheidsafstand niet altijd moet worden gerespecteerd.


Niet-begeleide bijeenkomsten

Niet-begeleide bijeenkomsten zoals familie- of vriendenbijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal 10 personen (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend). Deze personen moeten niet in je sociale bubbel zitten, de veiligheidsafstand moet wel altijd gerespecteerd worden. Deze limiet geldt ook voor recepties en banketten. Uitzonderingen zijn zomerkampen, stages en speelpleinwerking, omdat deze aan strenge voorwaarden (protocollen) zijn gekoppeld.


Evenementen

Evenementen die een groot publiek trekken, blijven strikt beperkt tot een maximum van 100 personen binnen en 200 personen buiten, waarbij verplicht een mondmasker moet worden gedragen. Het kan ook alleen op voorwaarde dat de veiligheidsvoorschriften en -protocollen strikt worden nageleefd.


Thuiswerken

Thuiswerken wordt opnieuw sterk aanbevolen.


Winkelen

Voortaan moet je alleen naar de winkel, behalve als je minderjarigen of mensen die hulp nodig hebben, vergezelt. Je mag maximaal 30 minuten in de winkel blijven, tenzij je een afspraak hebt.


Treintickets

De kaart met gratis treinritten wordt uitgesteld tot september. Dit om drukte op bepaalde plaatsen te voorkomen.


Sportlessen en wellnesscentra

Naast de horeca komt er ook bij sportlessen en wellnesscentra een registratieplicht.


Update 29 juli:

Bijkomende provinciale maatregelen

Voor de volledige provincie Antwerpen gelden vanaf woensdag 29 juli nog een aantal bijkomende maatregelen. Het gaat hierbij o.a. om de avondklok, het sluiten van horeca (23u), het mondmasker verplicht bij hebben en het dragen op drukke plaatsen, in de horeca met max. 4 personen aan tafel en minstens 1,5 meter afstand tussen de gezelschappen, registratieplicht, alleen contactloos sporten in kleine groep. Meer info.
 
Nieuwsoverzicht
Naar top