logo print  logo ocmw print

Horeca-uitbaters: gebruik aparte formulieren om aanwezigheid te registreren

maandag 27 juli 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 23 juli 2020 beslist dat horecazaken de aanwezigheid van hun gasten moeten registreren. Gebruik hiervoor het document van Horeca Vlaanderen (zie downloads hieronder) of een eigen formulier, waarop de volgende gegevens ingevuld moeten worden:

  • Naam en adres (update 30 juli: individueel in de provincie Antwerpen, dus niét één per gezelschap)
  • Gsm-nummer (bij voorkeur) of telefoonnummer/e-mailadres
  • Datum en uur van bezoek

Registreer de aanwezigheden op aparte formulieren (dus zeker niet in bijvoorbeeld één groot boek) en bewaar deze in een afgesloten doos. Dit om de privacy van de klanten te beschermen. Deze gegevens worden best per dag bijgehouden en moeten na twee weken vernietigd worden (update 29 juli: in de provincie Antwerpen moet dit pas na vier weken). Ze mogen uiteraard ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden dan een eventueel corona-contactonderzoek.

Meer info over de verplichte registratie op de website van Horeca Vlaanderen

Update 29 juli: 1,5 meter afstand tussen de gezelschappen en max. 4 personen per tafel

Volgens de bijkomende provinciale maatregelen moet er in de horecazaken in de provincie Antwerpen 1,5 meter afstand zijn tussen de gezelschappen (dus niet tussen de tafels). Tenzij er tussen de gezelschappen een scheiding is met een plexiwand (of gelijkaardig) van minstens 1,80 meter hoogte. Onderling afstand houden blijft één van de belangrijkste maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. 

Ook mogen er maximum 4 personen aan tafel zitten (tenzij het om een gezin gaat).

De  horeca moet ook sluiten om 23u (omwille van de avondklok om 23u30).

Na 22u mag er geen verkoop meer zijn van alcohol om mee te nemen. Winkels van tankstations en nachtwinkels moeten ook sluiten om 22u.


Gratis affiches over mondmaskerverplichting

Het gemeentebestuur heeft speciale affiches gemaakt voor de mondmaskerplicht in de horeca: zowel een aparte affiche, als bij het overzicht met andere maatregelen (met daarbij de keuze tussen met en zonder reservatie): zie bij 'downloads' of gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis. 

Balense handelaars kunnen overigens nog altijd gratis affiches over de mondmaskerplicht of andere coronamaatregelen afhalen op het gemeentehuis of VC De Kruierie (tijdens openingsuren).

Meer info over deze affiches

Nieuwsoverzicht

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top