logo print  logo ocmw print

Oproep naar skaters en steppers: hou afstand aub

vrijdag 24 juli 2020

UPDATE zondag 26 juli 2020:

Het skatepark en het bmx-terrein is voor onbepaalde tijd gesloten vanaf 26 juli 2020 omwille van de verstrenging van de coronamaatregelen. De opmars van het virus gaat de laatste dagen pijlsnel zodat bijkomende maatregelen zich opdringen. 

(oorspronkelijk bericht 24 juli 2020)

Op het skatepark van de Bleukens is het soms erg druk. Het gemeentebestuur doet een oproep naar alle skaters en steppers om de regels die uithangen, strikt te volgen. Zeker nu met de lokale corona-uitbraak onder de jongeren. Hou aub voldoende afstand of draag een mondmasker. Zoniet dreigt sluiting.

De heropening van het skatepark op sportcomplex Bleukens begin juni heeft langer op zich laten wachten dan de andere sporten. De reden daarvoor was dat bij het begin van de lockdown (in maart) het enkel de skaters en steppers waren die zich niet aan het verbod hielden. 

We zijn nu enkele weken verder en we merken dat er losjes wordt omgesprongen met de afspraken: er wordt niet altijd afstand gehouden, er zijn soms teveel skaters tegelijk aanwezig en men blijft regelmatig rondhangen. Als de gebruikers van het skatepark er door de medewerkers van de Bleukens erover worden aangesproken, haalt dit niet altijd iets uit. 

Zeker nu met de corona-uitbraak bij jongeren in onze gemeente, willen we hen extra op hun verantwoordelijkheid wijzen. 

Vandaar dat de skaters en steppers nu zelf de keuze mogen maken:

• afstand houden of een mondmasker dragen

• het skatepark terug sluiten

Dit wordt met affiches aan het skatepark gecommuniceerd (zie affiche). 

We wijzen hen er ook op dat zij misschien niet ziek worden, maar dat ze wel hun ouders of grootouders ernstig ziek kunnen maken. 

Nieuwsoverzicht
Skatepark Bleukens - kiezen tussen afstand of sluiting

Contact

Sportdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top