logo print  logo ocmw print

Mondmasker verplicht in gemeentelijke publieke gebouwen

donderdag 16 juli 2020
Het gemeentebestuur trekt de recente federale beslissing om een mondmasker te verplichten door naar alle publieke gemeentelijke gebouwen. Sinds donderdag 16 juli moet iedereen ouder dan 12 jaar dus een mondmasker dragen bij het betreden van o.a. het gemeentehuis, ocmw-huis, VC De Kruierie en Bib.

Bezoekers van deze openbare gemeentelijke gebouwen moeten zelf een mondmasker meebrengen. Er zullen dus geen maskers ter beschikking liggen. Elke Balenaar heeft een gratis herbruikbaar mondmasker gekregen van het gemeentebestuur (begin juni bedeeld via je brievenbus) én van de federale overheid (sinds 15 juni af te halen bij je apotheker), dat hiervoor kan dienen. Ook kan je er kopen in de Balense supermarkten, enkele handelaars en particulieren (zie www.balenwinkelthier.be).


Niet in de sporthal zelf, wel in de gangen en kleedkamers

In sportcomplex Bleukens, sporthal Olmen en alle turnzalen moet je wel een mondmasker dragen in de gangen en kleedkamers, niet in de sporthal zelf tijdens het sporten. Mondmaskers zijn immers gemaakt voor normaal gebruik, niet voor sportinspanningen. Volgens wetenschappers moet het ideale mondmasker voor sporters dat zowel efficiënt is tegen vochtdruppels als comfortabel om te sporten, nog uitgevonden worden.  


Huwelijksplechtigheden

Bij huwelijksplechtigheden moeten alle aanwezigen, onder wie dus ook het bruidspaar, een mondmasker dragen bij het betreden en het verlaten van het gemeentehuis. Tijdens de plechtigheid (als iedereen op zijn plaats zit) mogen het huwelijkspaar, de ambtenaar van de burgerlijke stand en de medewerker ter administratieve ondersteuning het masker afnemen. Buiten is een mondmasker niet verplicht, maar moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden.


Ook andere veiligheidsregels gelden nog

Het dragen van een mondmasker is een aanvulling op de andere voorzorgsmaatregelen (o.a.  afstand houden, handen wassen, bubbel van max. 15 personen per week,…) die moeten voorkomen dat het virus een tweede kans krijgt.

Meer info over de mondmaskerverplichting van de federale overheid

Nieuwsoverzicht
Mondmasker gemeente Balen

Contact

Veiligheid

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top