logo print  logo ocmw print

23 Balenaars brengen rookstopcursus tot goed einde

woensdag 15 juli 2020
‘Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen met roken’ is dit jaar afgeklokt op 54 stoppers. Onder hen lieten ook 23 Balenaars zich niet tegenhouden door de coronacrisis om de sigaret definitief af te zweren. Een dikke proficiat en veel succes in jullie rookvrije leven!

De derde editie van ‘Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen met roken’ startte in maart, net voor het losbarsten van de coronacrisis. De groepssessies werden noodgedwongen vervangen door digitale begeleiding en individuele telefonische sessies. Voor sommigen werkte dit ontmoedigend, maar het overgrote deel liet de moed niet zakken. In 8 sessies, verspreid over drie maanden, zetten zij belangrijke stappen naar een rookvrij leven. Liefst 54 van de 81 starters zijn daar uiteindelijk ook in geslaagd.


28 gestopte Balenaars

In Balen besloten 6 mensen niet aan de cursus te beginnen, toen bleek dat er geen groepssessies konden doorgaan. Van de 28 gestarte Balenaars stopten er uiteindelijk 23 volledig. Goed voor een slaagpercentage van 82% en dat is een beter resultaat dan de vorige jaren. De coronacrisis bleek op dat vlak toch ook een 'positief' aspect te hebben: de deelnemers gaven zelf aan dat ze niet in de verleiding kwamen bij gebrek aan feestjes en door de sluiting van de cafés. Ook hadden ze minder stress omdat ze niet of thuis konden werken.

In de drie edities van de rookstopcursus samen, stopten al 79 Balenaars volledig met roken. Het gemeentebestuur feliciteert al deze (s)toppers met deze knappe prestatie. Volhouden is nu de boodschap!


Vierde editie in 2021?

Kan jij zelf ook een duwtje in de rug gebruiken om de sigaret uit je leven te verbannen? We bekijken momenteel of we in 2021 een 4e editie van de rookstopcursus kunnen organiseren. Hou onze website in de gaten!

Nieuwsoverzicht
Rookstopcursus

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top