logo print  logo ocmw print

Vraag COVID-19-toeslag via Groeipakket aan vóór 1 november

woensdag 30 september 2020
Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.

Voor wie is de COVID-19-toeslag bestemd?

De toeslag is er voor gezinnen:

  • met kinderen die een Groeipakket ontvangen;
  • en die door de coronacrisis in maart, april, mei of juni een inkomensverlies van minstens 10% hebben in vergelijking met de maand januari of februari 2020;
  • en waarbij het gezinsinkomen onder de inkomensgrens van 2.213,30 euro ligt (bruto belastbaar inkomen).


Hoeveel bedraagt de toeslag?

Je ontvangt eenmalig een extra bedrag van 120 euro voor elk kind dat recht heeft op een Groeipakket.

Je ontvangt een eerste schijf van 40 euro zo snel mogelijk na de goedkeuring van je aanvraag. De volgende twee schijven van 40 euro ontvang je telkens in het begin van de twee daaropvolgende maanden.

De toeslag wordt apart betaald. Je ontvangt hem dus niet samen met je Groeipakket.


Wat als je gescheiden bent?

Zijn jullie beiden begunstigden van het Groeipakket en woont je kind evenveel bij jou als bij de andere ouder (gelijkverdeelde huisvesting)? Dan kan elke ouder de helft van de COVID-19-toeslag krijgen als zijn/haar gezin aan de voorwaarden voldoet. Beide ouders moeten daarvoor een aanvraag doen.

Woont je kind meer dan de helft van de tijd bij jou of ben jij de enige begunstigde van het Groeipakket, dan krijg jij de volledige toeslag als je er recht op hebt.


Hoe aanvragen?

Je ontvangt de COVID-19-toeslag niet automatisch. Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je deze aanvragen bij de uitbetaler van je Groeipakket, dit tot en met 31 oktober 2020. Je uitbetaler zal je vragen om bij je aanvraag ook bewijsstukken toe te voegen om je inkomensverlies aan te tonen (vb. loonfiches, attesten van de uitbetalingsinstelling voor uitkeringen, verklaring van de boekhouder voor zelfstandigen).


Hulp nodig bij aanvraag?

De sociale dienst van het ocmw kan je helpen om de aanvraag van deze toeslag in orde te maken. Maak bij voorkeur een afspraak (via info@ocmwbalen.be of 014/82 98 48) om begeleid te worden. Je kan eventueel ook langskomen in het ocmw-huis tijdens de openingsuren.


Meer info

Meer info over deze COVID-19-toeslag

Nieuwsoverzicht
Gezin

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 13u - 17u30
(enkel op afspraak)
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top