logo print  logo ocmw print

Vanaf 11 juli: mondmaskers verplicht in o.a. winkels en bibliotheek

vrijdag 10 juli 2020
Vanaf zaterdag 11 juli verplicht de federale overheid het dragen van mondmaskers vanaf leeftijd van 12 jaar in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Dit is een aanvulling op de eerdere verplichting op openbaar vervoer en bij contactberoepen.

Update 16 juli: Mondmasker vanaf nu ook verplicht in gemeentelijke publieke gebouwen


Oorspronkelijk bericht 10 juli:

Ook als je een mondmasker draagt, blijven de ‘zes gouden regels’ van kracht:

  1. Was of ontsmet regelmatig je handen. Geef geen kus of handen bij het begroeten.
  2. Doe zoveel mogelijk activiteiten in openlucht. Buiten is het risico op besmetting veel kleiner. Als dit niet kan, zorg je voor voldoende ventilatie van de ruimte.
  3. Wees extra voorzichtig voor mensen die tot een risicogroep behoren.
  4. Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter. Dit geldt niet voor mensen uit je eigen huishouden, kinderen jonger dan 12 jaar onder elkaar en mensen uit je uitgebreide bubbel van vijftien personen. Als je de veiligheidsafstand niet kan respecteren, dan draag je een mondmasker.
  5. Nauwere sociale contacten zijn op individuele basis mogelijk met vijftien verschillende personen. Deze groep mag wekelijks wisselen. Op deze manier blijven de onderlinge sociale contacten in onze samenleving nog beperkt én blijft contactopvolging haalbaar bij een eventuele besmetting.
  6. Onderneem je een groepsactiviteit? Beperk de groep tot maximum vijftien personen, inclusief kinderen. Dit geldt voor activiteiten bij je thuis of buitenshuis, zowel binnen als in openlucht.

Gratis affiche voor handelaars en ondernemers

Het gemeentebestuur heeft een affiche ontworpen voor het verplicht dragen van een mondmasker. De Balense handelaars kunnen deze gratis afhalen op het gemeentehuis en op vrijetijdscentrum De Kruierie tijdens de openingsuren; in A4- en A3-formaat. (Let wel: VC De Kruierie en de Bib zijn gesloten op zaterdag 11 juli wegens de Vlaamse feestdag)

De handelaars kunnen deze affiche hier ook downloaden en zelf uitprinten. 

Nieuwsoverzicht
Mondmasker gemeente Balen

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top