Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

vrijdag 03 juli 2020
De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.

De Jeugdraad van Balen schonk aan alle Balense en Olmense jeugdbewegingen en zomerwerkingen drie pakketten:

  1. Veiligheidsmateriaal om veilig op de baan te kunnen gaan, met onder andere: oranje fluovestjes, armbanden en bordjes voor gemachtigde opzichters, kleine fietsreparatiesets en brochures met tips en tricks voor een veilig kamp. Elke jeugdvereniging krijgt hier voldoende materialen voor, afhankelijk van het aantal leden en leiding van de vereniging.
  2. Rookmelders en pictogrammen om de brandveiligheid in de jeugdlokalen te garanderen. De hoeveelheden zijn afgestemd op de lokalen van elke individuele jeugdvereniging.
  3. Aanvullende hygiënepakketten om de kampen en speelpleinwerkingen coronaproof te laten verlopen: desinfectiemiddel, papieren doekjes, mondmaskertjes, een face shield en rood-wit afspanlint om alle zomerse jeugdactiviteiten coronaproof te laten verlopen. Elke vereniging krijgt voldoende materialen per kamp- of speelpleinbubbel. Deze pakketten zijn een extra aanvulling op de pakketten die de Vlaamse regering en Colruyt ter beschikking hebben gesteld aan alle verenigingen.

Zo proberen ze als Jeugdraad onze jeugdverenigingen optimaal te helpen om veilig en coronaproof de kampen en zomerwerkingen te organiseren. 

(Op de foto de leiding van Speelpleinen Biesakker, Chiro Rosselaar, KLJ Balen, Akabe Scouts ’t Kruierke en Jeugd Rode Kruis Balen-Olmen, allemaal in hun uniform)

Nieuwsoverzicht
overhandiging pakketten

Contact

Jeugdraad

Open vandaag: 10u - 16u
Naar top