logo print  logo ocmw print

Verboden op- en afritten douaneparking E34 in Postel definitief afgesloten

vrijdag 19 juni 2020
De op- en afritten ter hoogte van de E34 in Postel (de vroegere douaneparking) worden definitief afgesloten. Hoewel het verboden was, werden de toegangswegen door omwonenden uit onze regio ook gebruikt als illegale sluipweg van en naar de autostrade. Dit is nu niet meer mogelijk.

Er zijn tijdelijke barrières geplaatst die spoedig vervangen zullen worden door definitieve afsluitingen, waarbij enkel nog de hulpdiensten toegang krijgen.

Proces-verbaal

Het gemeentebestuur van Mol en het Agentschap Wegen en Verkeer vragen alle automobilisten om de beslissing te respecteren. Wie de tijdelijke afsluitingen verwijdert en de verkeerssignalisatie negeert, riskeert een proces-verbaal. Er staat nu op de signalisatie duidelijk vermeld dat uitsluitend de hulpdiensten nog door mogen. Alternatieve op- en afritten zijn aan Belgische zijde afrit 26 in Retie – Arendonk. Aan Nederlandse kant gebruik je afrit 29 in Hapert.

Waarom definitief afsluiten?

De illegale op- en afritten zuigen steeds meer extra verkeer aan naar wegen die hiervoor niet zijn uitgerust. Zo is de Reuselseweg aan beide zijdes van de grens een gemeenteweg. Ook de dorpskern van Postel is als toeristisch centrum met talrijke fietsers en wandelaars niet geschikt voor het verwerken van doorgaand internationaal verkeer.

Meer info: verkeersdienst gemeente Mol, 014/33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be 

Nieuwsoverzicht
Naar top