logo print  logo ocmw print

Deze zomer: speeltuin en zwembad Keiheuvel gratis voor Balenaars, anderen kopen ticket via webshop

vrijdag 26 juni 2020
Vanaf 1 juli krijgen inwoners van Balen gratis toegang tot het domein en de speeltuin op vertoon van hun identiteitskaart. Ze kunnen online ook een gratis ‘zwemblok’ reserveren. Inwoners van andere gemeenten kunnen vooraf via de webshop een dagticket (€ 3) en eventueel een zwemticket (€ 5) aankopen.

Veiligheidsmaatregelen

Omdat we het coronavirus geen tweede kans willen geven, moeten we, net als alle andere recreatiedomeinen, ook in recreatiedomein Keiheuvel allerlei maatregelen nemen om een te grote toeloop van publiek te vermijden. Om ervoor te zorgen dat iedereen bij ons op een veilige manier en met een gerust hart kan genieten, gaat er bij de start van de zomervakantie vanaf 1 juli enkele zaken veranderen (tot 31 augustus).


Balenaars: gratis toegang domein en zwembad

Voor de inwoners van de gemeente Balen blijft alles zoveel mogelijk bij hetzelfde: zij mogen gratis binnen, op vertoon van hun identiteitskaart. Het gemeentebestuur wil zelfs een extra inspanning doen voor de Balenaars omdat zij zich zo goed aan de maatregelen hebben gehouden tijdens de piek van de coronacrisis. Zij mogen daarom gratis gebruik maken van het zwembad (wel online een ‘zwemblok’ reserveren via www.keiheuvel.be).


Niet-inwoners: betalend toegang domein en zwembad

Niet-inwoners moeten via de webshop op www.keiheuvel.be een dagticket kopen. Ook voor het zwembad moeten zij een ‘zwemblok’ reserveren.


Dagticket: toegang tot domein met speeltuin

Net als bij andere recreatiedomeinen zijn we genoodzaakt om met tickets te werken om een overzicht te kunnen houden op het aantal mensen (max. 680 personen) dat zich in ons domein bevindt.

  • inwoners van gemeente Balen krijgen gratis toegang op vertoon van hun identiteitskaart bij de ingang
  • inwoners van andere gemeenten bestellen vooraf online een dagticket aan 3 euro per persoon via de webshop op www.keiheuvel.be

Op deze manier vermijden we ontgoochelingen en nodeloze verplaatsingen.


Zwemticket: toegang tot zwembad (‘blokzwemmen')

Ook zwembaden krijgen coronarichtlijnen opgelegd. Zo staat er een maximum op het aantal badgasten afhankelijk van de grootte van het zwembad (voor Keiheuvel: max. 80 personen). Om hier een overzicht op te kunnen houden (en om ontgoocheling en nodeloze verplaatsingen te vermijden), werken we ook hier met online reservering via www.keiheuvel.be, ook voor de inwoners van Balen. Om toch iedereen maximaal te laten genieten van ons zwembad, voeren wij vanaf 1 juli het zogenaamde ‘blokzwemmen’ in:

  • Blok 1: 10u30-13u30
  • Blok 2: 14u00-17u00
  • Blok 3: 17u30-20u00

Iedereen die gebruik wil maken van ons zwembad (ook de inwoners van Balen), moet vooraf online tickets kopen via de webshop op www.keiheuvel.be:

  • inwoners van de gemeente Balen kunnen een gratis ticket blokzwemmen bestellen (bij de toegang wordt dit gecontroleerd op vertoon van je identiteitskaart)
  • inwoners van andere gemeenten betalen 5 euro per persoon (bovenop het toegangsticket)


Waarom deze maatregelen?

We zijn verplicht deze maatregelen te nemen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. We willen graag iedereen zoveel mogelijk laten genieten van ons domein, maar het moet wel op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Afstand houden en het vermijden van te grote samenkomsten zijn daarbij van cruciaal belang. Omdat ook de ons omringende grote recreatiedomeinen met een beperkt aantal bezoekers gaan werken, willen wij op Keiheuvel een overrompeling vermijden en zijn we genoodzaakt om met toegangstickets te werken. Zo overschrijden we onze maximum capaciteit van 680 personen voor de speeltuin en 80 personen per zwemblok niet.

Omdat de inwoners van Balen al jaren bijdragen aan dit recreatiedomein en omdat het gemeentebestuur hen wil belonen voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis, blijft het voor de inwoners van Balen gratis. De anderen die al jaren hebben mogen mee profiteren van dit gratis toegankelijk recreatiedomein (wat hoogst uitzonderlijk is in de regio), moeten nu ook hun steentje bijdragen. 

Wij hopen natuurlijk dat de coronacrisis tegen volgend jaar achter de rug is, zodat we iedereen weer ‘met open armen’ mogen ontvangen, zoals we dat op Keiheuvel gewoon zijn.

Nieuwsoverzicht
Zwembad Keiheuvel

Contact

Keiheuvel

Open vandaag: 9u30 - 21u
adres
17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 142490 Balen
tel.
014/81 03 01
e-mail
info@keiheuvel.be
Naar top