Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, tijdelijk gratis uitproberen

woensdag 01 juli 2020
De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er tijdelijk gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!

Wat is padel?

Padel is de snelst groeiende sport van het land. Dit racketsport is een mix van tennis en squash, dat je zowel enkel als dubbel kan spelen. Het wordt gespeeld op kunstgras met doorzichtige plexi-wanden. Door die wanden blijft de bal (gelijkend op een tennisbal) meer in het spel. Dit zorgt voor meer spelplezier voor alle leeftijden, zowel beginners als gevorderden. 


Online reserveren

De twee pleinen op sportcomplex Bleukens zijn het hele jaar door open van 9u tot 22u. Wel eerst even reserveren via vrijetijd.balen.be. Heb je nog geen login (zelfde login als voor reservatie tennispleinen en studeerplekje, inschrijven activiteiten KiXs en Kuren,...)? Vraag er dan eentje aan via het e-loket.


Schoeisel

De ondergrond van de padelterreinen op sportcomplex Bleukens is kunstgras. Het is sterk aangeraden om een sportschoen met flexibele bovenkant en een omnizool (een soort tennisschoen met 'stippen' of cirkeltjes, eventueel in combinatie met een visgraatzool) te gebruiken. Zo heb je betere grip op het kunstgras. 


Spelregels

Het is verplicht om het veiligheidskoord dat aan de racket hangt, rond de pols te dragen tijdens het padellen!

Bij downloads vind je de spelregels beknopt uitgelegd. In het filmpje hieronder krijg je in 4 minuten tijd een heldere visuele uitleg over de spelregels (bron: TennisVlaanderen.be) 

Nieuwsoverzicht
Padel

Contact

Sportdienst

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top