logo print  logo ocmw print

Negende (en hopelijk laatste) corona-bewonersbrief in Balense brievenbussen

woensdag 17 juni 2020

Het gemeentebestuur bedeelt vandaag en morgen opnieuw een brief rond de coronamaatregelen, hopelijk is het de laatste! Met deze brief hebben we er als één van de weinige gemeentes er doelbewust voor gekozen om niet alleen via sociale media te communiceren, maar ook op regelmatige basis alle inwoners per brief te informeren (dus ook diegene die geen internet hebben of moeite hebben om er de juiste informatie te vinden). Lees hem hieronder.

Brief gemist? Bekijk hier alle bewonersbrieven


(brief 9, 16 juni 2020)

Dit is hopelijk de laatste brief rond de coronamaatregelen die we in onze gemeente moeten ronddelen. Met deze brief hebben we er als één van de weinige gemeentes er doelbewust voor gekozen om niet alleen via sociale media te communiceren, maar ook op regelmatige basis alle inwoners per brief te informeren (dus ook diegene die geen internet hebben of moeite hebben om er de juiste informatie te vinden).


Verdeling federale mondmaskers via je apotheker

Na de succesvolle bedeling van onze gemeentelijke mondmaskers op nog geen week tijd, is deze week ook de verdeling gestart van de herbruikbare stoffen mondmaskers van de federale overheid. Deze verdeling loopt via je eigen apotheker op basis van de identiteitskaarten van je gezinsleden. Om een stormloop te vermijden is er ook een verdeelschema opgesteld afhankelijk van je geboortejaar (zie achterzijde van deze brief). Diegene die hun filters voor herbruikbare mondmaskers nog niet hebben afgehaald, kunnen dit nog tot eind juni aan de Infopunten (balies gemeentehuis, ocmw-huis, Den Travoo of VC De Kruierie).


In moeilijkheden?

Als je op één of andere manier in deze tijden in moeilijkheden bent geraakt, mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met de maatschappelijk werkers van het ocmw (014/82 98 48 of info@ocmwbalen.be). Laat het zeker niet te ver komen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe makkelijker de oplossing zal zijn. Ze zijn ook op de hoogte van alle maatregelen die er genomen zijn tijdens de coronacrisis waarbij je bv. uitstel kan krijgen van bepaalde betalingen. Maar hoe dan ook bekijken ze samen met jou wat voor jou de beste oplossing is en hoe ze je daarbij kunnen ondersteunen.


Hartverwarmende initiatieven en veel solidariteit

We mogen in Balen terugblikken op heel wat hartverwarmende initiatieven tijdens de coronacrisis. Te veel om ze allemaal op te noemen. Maar we hebben ze allemaal met veel bewondering zien gebeuren. Vooral de solidariteit met zieke en oudere personen uit onze samenleving viel echt wel op: veel mensen waren extra bezorgd om hun naaste medemensen (familie, buren,…) die het wat moeilijker hadden in deze rare geïsoleerde tijden.


Solidariteit van vele vrijwilligers via BalenHelpt

Ruim 250 vrijwilligers van het platform BalenHelpt (www.balen.be/balenhelpt) gingen nog een stapje verder en waren zelfs bereid om kwetsbare mensen te helpen die geen of maar een klein sociaal netwerk hebben om op terug te vallen. Iets dat tijdens de coronacrisis erg werd gewaardeerd. Wij willen dat initiatief dan ook niet loslaten en bekijken hoe we dit ook na corona, nog een plaatsje kunnen geven in onze gemeente. We denken daarbij o.a. aan de opvolging van zieken en ouderen tijdens een hittegolf. Ook dan roepen we mensen op om ouderen en zieken in hun omgeving nauwgezet in de gaten te houden. Hierbij zullen vrijwilligers extra ondersteuning kunnen bieden. De contactenlijst die we hebben aangelegd bij het opbellen van al onze 75-plussers, zal daarbij van dienst kunnen zijn.


Dankbaar voor zoveel warmte en inzet

Wij zijn al deze vrijwilligers bijzonder dankbaar voor hun warmte en inzet. Net zoals we dankbaar zijn voor de inspanningen van het zorgpersoneel, maar ook voor het winkelpersoneel, de transportsector en iedereen die onze maatschappij heeft draaiende gehouden in vaak moeilijke omstandigheden.


Tot slot willen we nog een oproep doen om onze lokale ondernemers nu eens extra te ondersteunen. Koop lokaal, doe beroep op een lokale vakman, ga eens een fris drankje en/of een lekkere maaltijd nuttigen bij een Balense horecazaak. Het zijn niet de buitenlandse websites die zorgen voor lokale werkgelegenheid of sponsoring van onze vereniging. Dat gebeurt alleen als je je aankopen doet bij onze lokale handel en horeca. En je mag dat met een gerust hart doen, want zij zijn bekommerd om uw gezondheid. Je vindt de lokale ondernemers o.a. terug op www.balenwinkelthier.be.


Geef het virus geen tweede kans en geniet op een veilige manier van deze zomer!

Nieuwsoverzicht

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top