logo print  logo ocmw print

Download 112 BE: de app die levens redt

donderdag 11 juni 2020
Heb jij 112 BE al op je smartphone staan? Da's één app voor brandweer, ambulance of politie. Download hem vandaag nog. Deze gratis app van de overheid biedt verschillende voordelen tegenover gewoon bellen naar 112 of 101. Ontdek ze in het filmpje hieronder.

De app 112 BE bestaat intussen drie jaar en is sindsdien al meer dan 930.000 keer gedownload. Bellen met de app 112 BE is, net zoals de noodnummers bellen, volledig gratis en werkt alleen in België. Je vindt de voordelen in deze opsomming en in het filmpje helemaal onderaan:

Eén app voor brandweer, ambulance of politie
Je moet de noodnummers niet onthouden en kan deze dus ook niet vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Lokalisatie
De hulpdiensten kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Ze stuurt je locatiegegevens naar de noodcentrale en daarna elke 30 seconden een update van je positie.

Chatfunctie
De noodcentrale kan eventueel een chatfunctionaliteit activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan.

Extra informatie
Als je medische gegevens (zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes,...) hebt ingevuld, zal de operator meteen over die gegevens beschikken op het moment dat je belt, en kan hij of zij deze gegevens doorgeven aan de hulpdiensten.

Nieuwsoverzicht
App 112 BE

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top