logo print  logo ocmw print

Sterk staaltje teamwork: 22.000 gemeentelijke mondmaskers bedeeld in minder dan een week tijd

vrijdag 05 juni 2020
De 22.000 herbruikbare mondmaskers die het gemeentebestuur bij ThinkPink bestelde voor alle Balenaars, zijn bedeeld. 10.600 enveloppen werden in minder dan een week tijd gevuld met de juiste mondmaskers per gezin en in evenveel brievenbussen gepost. Dank aan alle vrijwilligers en gemeentediensten!

Sterk staaltje teamwork

Opnieuw een bewijs dat je door samen te werken, veel kan bereiken. Dit project is een sterk staaltje van teamwork. Toen het gemeentebestuur eind april besliste om via ThinkPink herbruikbare mondmaskers te bestellen, is een hele machinerie op gang gekomen. Ook projectteam zorgde voor de coördinatie, maar vele vrijwilligers en personeelsleden van gemeente en ocmw hebben hun steentje bijgedragen. 

Eerst zijn de lijsten opgemaakt en vervolgens bekeken welke soorten mondmaskers er in elke brievenbus moesten vallen. Vervolgens zijn de enveloppen voorbereid en in de juiste volgorde gelegd volgens opeenvolging van huisnummers (is niet in elke straat even logisch ingedeeld), zodat de bedeling snel kan verlopen. 

Wanneer de mondmaskers donderdagavond 28 mei in Balen toekwamen, is een groep personeelsleden en vrijwilligers vrijdagmorgen gestart met het vullen van de enveloppen. Vrijdagmiddag is een andere groep personeelsleden en vrijwilligers gestart met het ronddragen. 

Donderdagvoormiddag 4 juni waren zo goed als alle straten bedeeld, behalve de Molenstraat. ThinkPink had een goede 200 maskers van het type LARGE te weinig geleverd. Waardoor we de enveloppen voor de Molenstraat niet volledig konden vullen. Deze levering is vrijdagmiddag 5 juni toegekomen en opnieuw werden onmiddellijk de enveloppen gevuld en is vrijdagnamiddag de laatste enveloppe in de bus beland. 

Dank aan het #topteam

Het gemeentebestuur wenst iedereen uitdrukkelijk te bedanken die meegewerkt heeft aan dit project. Een huzarenstukje door vrijwilligers van die zich opgegeven hebben via het platform #BalenHelpt en personeel van gemeente en ocmw. Velen offerden er zelfs hun zonovergoten pinksterweekend voor op! De laatste dag (vrijdag) werd er hier en daar ook nog een regenbui getrotseerd. #topteam

Fotoalbum met greep uit hartverwarmende reacties

Bekijk in dit fotoalbum een korte impressie van dit project, met een greep uit de vele hartverwarmende, positieve reacties. 

Ben je de bijhorende folder met uitleg over het gebruik van de maskers kwijt? Bekijk hem bij 'downloads' hieronder.

Ook de extra filters kan je nog steeds gratis afhalen aan de Infopunten (balies gemeentehuis, VC De Kruierie, ocmw-huis en Den Travoo). 

Nieuwsoverzicht
(c) Chris Neuts

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top