logo print  logo ocmw print

Balense horecazaken krijgen extra ruimte voor veilig terras

woensdag 03 juni 2020
Horecazaken mogen vanaf 8 juni heropenen. Om alles veilig en succesvol te laten verlopen, geeft het gemeentebestuur bestaande Balense horecazaken de kans om deze zomer hun terras uit te breiden, na aanvraag via het e-loket en rekening houdend met o.a. verkeersveiligheid en onderlinge afstand.

Via het e-loket kunnen de Balense horeca-uitbaters een voorstel doen op welke manier ze het terras van hun bestaande horecazaak willen uitbreiden. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. Het gemeentebestuur wil maximaal meegaan om te zien wat haalbaar is, mits enkele randvoorwaarden zoals o.a. verkeersveiligheid en hinder naar de omgeving. De horecazaken zullen daarvan elk een terugkoppeling krijgen van de dienst lokale economie die ook afspraken zal maken naar de verdere uitwerking. 

De horecazaken mogen op een creatieve manier de mogelijkheden voor de uitbreiding bekijken. Ze houden daarbij zelf al best rekening met de verkeersveiligheid en hinder naar de omgeving. Zo vraag je best al toestemming als je ruimte van aanpalend perceel inneemt bijvoorbeeld. Dit alles zal de uiteindelijke goedkeuring alleen maar bevorderen. 

De tijdelijke uitbreiding is niet bedoeld om een uitbreiding van het aantal tafels en stoelen te realiseren, maar wel om (zoveel mogelijk van) het reguliere aantal tafels en stoelen te kunnen plaatsen en zo te kunnen voldoen aan de 1,5 meter richtlijnen.

Om hulpdiensten te allen tijde een vrije doorgang te garanderen, mag er uiteraard enkel gebruik gemaakt worden van verplaatsbare zitmeubels en/of tafels.

Wil jij het terras van je horecazaak uitbreiden? Geef dan hier je aanvraag door


Terrassen langs gewestwegen

Voor meer info over terrassen langs gewestwegen, zie communicatie van het Agentschap Wegen & Verkeer bij 'downloads' hieronder.


Hulp bij heropstart

Horeca Vlaanderen stelde een overzicht van algemene richtlijnen en drie protocolfiches per sector op, om de horecazaken te helpen bij de heropstart. Meer info op www.heropstarthoreca.be.

Bekijk hier de richtlijnen van FOD Economie voor de heropstart van de horeca

Nieuwsoverzicht
Uitbreiding terras horeca gemeente Balen

Contact

Dienst lokale economie (markten)

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 29
e-mail
lokale.economie@balen.be
Naar top