logo print  logo ocmw print

Ondersteun mee kunstwerk ziekenhuis Mol als herinnering aan corona

woensdag 03 juni 2020
Om het personeel van het ziekenhuis van Mol blijvend te bedanken voor hun inzet in de strijd tegen corona, is er een privé-initiatief opgezet voor een kunstwerk in de inkomhal. Steunen kan door geld te storten op rekeningnummer BE04 7360 6751 8431 met vermelding ‘Coronazorgers’.

Blijvende bedanking

De inzet van het ziekenhuispersoneel in de strijd tegen corona was en is enorm. We zetten hen hiervoor eerder al in de bloemetjes, met o.a. applaus op straat. Het privé-initiatief van het kunstwerk geeft ons de kans om hen blijvend te bedanken.


Eerbetoon aan alle zorgmedewerkers

De bedanking gaat trouwers breder dan uitsluitend de medewerkers van het ziekenhuis. Het kunstwerk is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers uit onze regio, ook de mensen van de thuisverpleging, de woonzorgcentra en de overige zorginstellingen. De gemeentebesturen van Mol, Balen en Dessel, de kern van het werkingsgebied van het ziekenhuis, steunen het idee dan ook volledig.


Bomannetjes

Daisy Boman, wereldwijd bekend van haar Bomannetjes, staat in voor het werk (zie foto van ontwerp). Het bevat een dubbele boodschap: zowel de zorg en ondersteuning voor de patiënt als de dankbaarheid van de inwoners is voelbaar. De timing voor de installatie en onthulling delen we later mee.


Steunen

De kunstenares maakt het kunstwerk gratis. Maar de materialen en de plaatsing kosten uiteraard geld. Om het project te financieren, hopen de initiatiefnemers op giften van inwoners, bedrijven en organisaties. Wil jij graag steunen en zo je dankbaarheid tonen? Doe dan een gift op rekeningnummer BE04 7360 6751 8431 met vermelding ‘Coronazorgers’. Elke gift is welkom, hoe klein ook: het is het gebaar dat telt.

Nieuwsoverzicht
Naar top