logo print  logo ocmw print

Skatepark vanaf 3 juni drie dagen per week open

dinsdag 02 juni 2020

UPDATE zondag 26 juli 2020:

Het skatepark en het bmx-terrein is voor onbepaalde tijd gesloten vanaf 26 juli 2020 omwille van de verstrenging van de coronamaatregelen.

(oorspronkelijk bericht 2 juni 2020)

Vanaf woensdag 3 juni heropent het skatepark op de Bleukens. Je kan er op woensdag, zaterdag en zondag in blokken van 1u20 met maximum 10 personen skaten/steppen onder begeleiding van een volwassen begeleider. Als dit goed verloopt, kunnen we het aantal dagen uitbreiden.

Coronarichtlijnen

Op het skatepark gelden er speciale coronamaatregelen:

  • Maximum 10 personen
  • Met minstens één volwassen begeleider die toezicht houdt
  • Hou onderling 1,5 meter afstand
  • Gebruik alleen je eigen materiaal (niet delen)
  • Ontsmet je handen voor en na met je eigen handgel
  • Maximum 1u 20 min
  • Binnen 10 minuten moet terrein vrij zijn
  • Blijf niet rondhangen, ga na afloop direct naar huis
  • Spuw niet op de grond en snuit je neus in een papieren zakdoek.

De poorten openen om 9u en sluiten om 21u30 automatisch. Enkele minuten vóór sluitingstijd gaat er een signaal af en werkt het flikkerlicht om aan te geven dat de poort binnenkort gaat sluiten.

Uitbreiding? Enkel als iedereen zich verantwoordelijk gedraagt

De openingsdagen zullen geëvalueerd worden. Als alles vlot verloopt, zullen deze worden uitgebreid. Als blijkt dat dit niet gebeurt, kan het zijn dat het skatepark terug zal worden gesloten.

We roepen dan ook iedereen op om zich aan de richtlijnen te houden. Want enkelingen kunnen het voor de rest verbrodden. In het begin van de coronacrisis was het skatepark het enige onderdeel van de sportinfrastructuur waar meerdere gebruikers zich niet aan de sluiting hielden (klimmen over de omheining, forceren van de poort,…). Regelmatig is er politie moeten langsgaan. Dit is niet de bedoeling. Dit is trouwens ook de reden waarom het skatepark langer dan de andere sportinfrastructuur is gesloten gebleven. We hopen dan ook dat iedereen (!) deze keer zich wel aan de richtlijnen zal houden.

Nieuwsoverzicht
skaten

Contact

Sportdienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top