Gemeentelijke totaalrenovatiebonus voor huurwoningen

maandag 01 juni 2020
Wie energiebesparende ingrepen uitvoert aan zijn huurwoning kan bij de gemeente een aanvullende premie aanvragen, bovenop de totaalrenovatiebonus van netbeheerder Fluvius. Hiermee wil het gemeentebestuur het aanbod aan kwaliteitsvolle en energiezuinige betaalbare huurwoningen in Balen verhogen.

Aanvullende premie

Er bestaan heel wat subsidies voor energiebesparende maatregelen, maar huurwoningen vallen hierbij meestal uit de boot. Om eigenaars van huurwoningen te overhalen om energiebesparende ingrepen uit te voeren, kunnen zij van 1 juni 2020 t.e.m. 31 december 2025 onder bepaalde voorwaarden (zie onder) bij de gemeente een aanvullende premie aanvragen. Deze premie bedraagt 1.250 euro voor een zelfstandige woning en 625 euro voor een woning die deel uitmaakt van een meergezinswoning (appartement).


Bovenop totaalrenovatiebonus Fluvius

Deze premie komt bovenop de totaalrenovatiebonus van Fluvius. De netbeheerder kent deze bonus toe nadat er binnen een periode van 5 jaar minstens 3 energiebesparende maatregelen werden uitgevoerd, te kiezen uit deze lijst: dak- of zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie (buitenkant, binnenkant of via de spouw), vloer- of kelderplafondisolatie, hoogrendementsbeglazing, zonneboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.


Hoe aanvragen

Vul het aanvraagformulier in via het e-loket. Een papieren formulier is te verkrijgen bij de milieudienst in het gemeentehuis.


Voorwaarden en meer info

Aanvragers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen en enkele bijlagen toevoegen aan hun aanvraag, om aanspraak te kunnen maken op deze aanvullende premie. Alle details daarover vind je hier.

Nieuwsoverzicht
Renovatie

Contact

Dienst Wonen

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be
Naar top