logo print  logo ocmw print

Inschrijven ZomerKiXs en -Kuren op 8 en 9 juni

vrijdag 29 mei 2020
Ten laatste vrijdag 5 juni wordt het programma van de ZomerKiXs en -Kuren bekendgemaakt. Inschrijven kan enkel digitaal van maandag 8 juni (9u) tot dinsdag 9 juni (22u). Let wel: kinderen mogen per week maar in 1 'bubbel' zitten. Dus niet in 1 week én kamp/speelplein én KiXs en Kuren.

Programma uiterlijk 5 juni bekend

De jeugd- en sportdienst stellen alles in het werk om het programma van de jeugdactiviteiten tijdens de zomervakantie uiterlijk op vrijdag 5 juni bekend te maken.

Een huzarenstukje, want pas eind vorige week kregen zij een draaiboek met maatregelen en voorstellen tot aanpak. Gezien de tijdsdruk is het helaas niet mogelijk om een papieren brochure te verdelen dit jaar. Het programma zal wel via alle mogelijke digitale kanalen gecommuniceerd worden.


Inschrijven op 8 en 9 juni

Inschrijven voor de KiXs en Kuren-activiteiten kan enkel digitaal van maandag 8 juni (9u) tot dinsdag 9 juni (22u). Ouders schrijven hun kinderen voorlopig in. Vanaf woensdag 10 juni verwerken we alle inschrijvingen, zodat we op vrijdag 12 juni (o.v.) bevestigingsmails kunnen versturen met wie voor welke momenten is ingeschreven. Vanaf maandag 15 juni kan je inschrijven voor dan nog openstaande plaatsen.


Uitzonderlijk voorrang voor Balense kinderen

De voorbije jaren maakten we géén onderscheid tussen kinderen uit Balen of andere gemeentes. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden, de maatregelen en de beperkte plaatsen, heeft het gemeentebestuur beslist om dit jaar uitzonderlijk in eerste instantie voorrang te geven aan Balense kinderen. Kinderen uit andere gemeentes kunnen vanaf 15 juni wel nog inschrijven voor de activiteiten die dan nog niet volzet zijn.


Vier dagen per week in Bleukens

Wat al vaststaat, is dat het volledige programma zal plaatsvinden in sportcomplex Bleukens. We voorzien activiteiten op elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de voor- en namiddag. Er is dus géén programma op woensdagen en ook niet op 1, 2 en 3 juli, 21 juli en 31 augustus. Ouders kunnen hun kinderen inschrijven per halve dag (9u-12u of 13u-16u) of per hele dag (9u-16u), vanaf een halve dag per week tot en met 4 hele dagen per week. Er worden breng- en afhaalmomenten voorzien voor 9u, tussen 12-13u en na 16u.


Themaweken met veel afwisseling

We zullen werken met themaweken waarbinnen we voldoende afwisseling en vrijheid voorzien voor de kinderen in knutselen en andere creativiteit, spelen, rustige plekjes, sporten, veel buitenspel,... Dit programma zijn we momenteel vorm aan het geven.


Contactbubbels

Kinderen met geboortejaar 2008 t.e.m. 2016 zullen opgedeeld worden in 3 contactbubbels. Voor de lagere schoolleeftijd bekijken we momenteel nog enkele aparte weeksportkampen (die niet in de Bleukens plaatsvinden en waarvoor aparte bubbels zullen zijn), zoals bvb. paardenkamp, tenniskamp,... Voor kinderen die in het secundair onderwijs zitten (vanaf geboortejaar 2007) zal er een volledig apart programma voorzien worden, weliswaar met een beperking van mogelijk een halve of een hele dag per week.


Belangrijk: 1 bubbel per week

Heel erg belangrijk is dat ouders hun kinderen maar aan 1 aanbod per week mogen laten deelnemen, met andere woorden: een kind mag per week dus maar in 1 bubbel zitten. Dit is nu al goed om weten, aangezien nu zaterdag 30 mei de inschrijvingen van de speelpleinwerking al starten. En ook de jeugdbewegingen zijn volop bezig met de organisatie van hun zomerkampen. 

Drie voorbeelden ter verduidelijking:

  • Als een kind dinsdag van kamp met de jeugdbeweging terugkomt, mag het de rest van de week niét aan KiXs en Kuren-activiteiten deelnemen (of omgekeerd).
  • Een kind mag wél de ene week naar de speelpleinwerking gaan en de andere week naar KiXs en Kuren-activiteiten, maar niét naar beiden in dezelfde week.
  • Het is ten sterkste af te raden dat een kind overdag naar de KiXs en Kuren gaat en 's avonds naar de sportclub. Vooral wanneer op de andere plekken ook geen fysieke afstand gehouden wordt.


Meer info volgt

Meer info over het programma en de inschrijvingen volgt dus zo snel mogelijk. Zoals je kan zien, doen we er alles aan om de kinderen alsnog een fijne zomer te geven!

Nieuwsoverzicht
KiXs en Kuren

Contact

Jeugddienst

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
kixsenkuren@balen.be
Naar top