logo print  logo ocmw print

Terug naar het tweede verblijf vanaf 20 mei: wie mag er naartoe?

donderdag 21 mei 2020
Woensdag 20 mei besliste de Nationale Veiligheidsraad over de versoepeling voor tweede verblijvers. Dit geldt voor eigenaars of jaarhuurders van een huis, appartement, stacaravan of bungalow in het binnenland, mits afstand, bubbel,... Grensverkeer voor een tweede verblijf is nog niet toegelaten.

Dus de eigenaar(s) of de langetermijnhuurder(s) (minstens 1 jaar) en de mensen die onder hetzelfde dak wonen, mogen naar hun tweede verblijf in het binnenland. De regels blijven uiteraard hetzelfde: 1,5 meter afstand houden, geen funshopping, geen samenkomsten, wandelen en sporten in de directe omgeving en énkel een bezoekje (dus geen overnachting) van max. 4 dezelfde personen als toegelaten sinds 10 mei. Dat geldt overal, aan de kust, in de Ardennen, of in een dorp in het binnenland.

Campings

Ben je eigenaar van een eigen stacaravan of bungalow op een Belgische camping of ben je huurder voor minstens 1 jaar, dan neem je best contact op met de camping over de juiste voorwaarden om terug toegang te krijgen tot je tweede verblijf en welke maatregelen er op de camping gelden. 

Een aantal accomodaties van de campings zullen ook gesloten blijven, zoals de speeltuin, zwembaden, horeca,... Elke camping heeft zijn eigen afspraken rond het gebruik van de algemene sanitaire voorzieningen. 

Ieders zin voor verantwoordelijkheid

Er zullen steekproefcontroles gebeuren, maar uiteraard doet de overheid een beroep op ieders zin voor verantwoordelijkheid. Als hierdoor de evolutie van het virus de slechte kant opgaat, kunnen maatregelen teruggeschroefd worden.  

Geen toelating voor grensverkeer

De toelating voor tweedeverblijvers of jaarhuurders van stacaravans of vakantiewoningen heeft geen invloed op het toegelaten grensverkeer. Inwoners van Nederland mogen hiervoor de grens dus niet oversteken. Bij een politiecontrole riskeren ze een boete.

Nieuwsoverzicht
camping (c) Pixabay S Hermann en F Richter

Contact

Infodienst - communicatie

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top