logo print  logo ocmw print

Bijsturing afstandsregel op bussen en trams De Lijn

maandag 18 mei 2020

Vanaf vandaag (maandag 18 mei) gelden de principes van het afstand houden niet meer op de bussen en trams van De Lijn. Als het openbaar vervoer eenmaal terug op volle toeren draait, is dat ook niet mogelijk. Er staat ook geen beperking meer op het aantal reizigers. Maar daarom blijft de mondmaskerplicht uiteraard wel nog gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Dit niet alleen op de bussen en trams, maar ook aan de haltes tijdens het wachten.


Afstand tussen chauffeurs en reizigers

De bussen blijven wel zo uitgerust dat er tussen de chauffeurs en de reizigers minstens 1,5 meter afstand is. Steeds meer bussen zijn ondertussen ook uitgerust met afscheidende folie, waardoor chauffeurs niet meer verplicht zijn om zelf nog een mondmasker te dragen.


Geen extra ritten meer vanaf 25 mei

De voorbije weken werden er op verschillende plaatsen extra ritten ingezet om de stijgende drukte op te vangen. Deze week blijven deze nog rijden, maar vanaf maandag 25 mei worden deze stopgezet.


Gewone regeling t.e.m. 26 juni, vakantieregeling vanaf 29 juni

Nog tot en met vrijdag 26 juni rijden de bussen en trams van De Lijn volgens de gewone dienstregeling. Omdat er in de meeste scholen geen proefwerken zijn, is er ook geen examendienstregeling. Vanaf maandag 29 juni gaat de vakantiedienstregeling in.

Nieuwsoverzicht
Naar top