logo print  logo ocmw print

Fase 2 in Balen: zoo, vrijdagmarkt, buitensporten, scholen,... terug open

donderdag 14 mei 2020
De gemeentelijke crisiscel heeft de beslissingen van de Veiligheidsraad van 13 mei onder de loep genomen. Voor Balen gaan o.a. Pakawi Park, Vrijdagmarkt, scholen, buitensporten, kappers en schoonheidsspecialisten,... terug open, onder voorwaarden. Alle activiteiten zijn afgelast tot 30 juni.

Geen activiteiten tot eind juni

Tot 30 juni mogen er geen culturele, recreatieve of sportieve evenementen doorgaan. 

Pakawi Park

Het Pakawi Park gaat op maandag 18 mei terug open, weliswaar onder voorwaarden. 

  • Er is een maximum aantal bezoekers bepaald. Je moet dus vooraf online of telefonisch tickets bestellen. 
  • De overdekte zones (Tropenhal, reptielenhuis, vogelmuseum,…) blijven voorlopig gesloten, net als de binnen- en buitenspeeltuinen. De shows en activiteiten gaan voorlopig niet door.
  • Ook het selfservice-restaurant blijft voorlopig gesloten. 
  • Drank en meeneemsnacks zijn verkrijgbaar, maar moeten genuttigd worden tijdens de wandeling doorheen het park (dus tafels en stoelen voor consumptie). 
  • Mondmaskers zijn voor bezoekers niet verplicht, maar worden wel aangeraden.

Meer info op de website van het Pakawi Park

Vrijdagmarkt

Alles wordt in gereedheid gebracht om de Vrijdagmarkt vanaf vrijdag 22 mei terug te laten doorgaan. Ook hiervoor zijn bijkomende maatregelen genomen, zoals maximum 8 kramen, éénrichtingsverkeer langs de kramen, afstand houden, handen ontsmetten,... Meer info volgt. 

Scholen

De Balense scholen gaan vanaf half mei gedeeltelijk terug opstarten, met enkele klassen. Ook hier zijn de afgelopen weken de nodige maatregelen genomen, zodat alles veilig kan verlopen. 

Buitensporten

Buitensporten in clubverband met maximum 20 personen en onder begeleiding van een coach/trainer is weer toegestaan. De sportdienst is volop bezig om een regeling uit te werken voor de sportclubs zodat buitensporten aan sportcomplex Bleukens mogelijk wordt, met de nodige voorzorgsmaatregelen. Begin volgende week volgt hierover meer informatie. 

Woonzorgcentra

De Balense woonzorgcentra hebben elk voor zichzelf uitgemaakt hoe ze de mogelijkheden rond bezoek en contact met de familie verder laten evolueren. Ze hebben hierover met de familie van de bewoners gecommuniceerd. 

Kappers en schoonheidsspecialisten

Ook de kappers en schoonheidsspecialisten mogen terug openen, maar ook onder voorwaarden. Zo moet er o.a. gewerkt worden op afspraak en een mondmasker wordt sterk aangeraden. 

Meer info op www.balenwinkelthier.be

Nieuwsoverzicht
exit fase 2

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top