logo print  logo ocmw print

Sportdienst onderzoekt mogelijkheden voor buitensporten voor clubs

vrijdag 15 mei 2020

In navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei wil het gemeentebestuur de openluchtterreinen en velden op sportcomplex Bleukens gedeeltelijk openstellen volgens de voorwaarden die zijn opgelegd door de Veiligheidsraad.

De sportdienst is deze dagen volop bezig met het uitwerken van mogelijkheden om zoveel mogelijk sporten op een veilige manier en volgens de richtlijnen te laten plaatsvinden op buitenterreinen van het sportcomplex. Als dit plan klaar is, wordt dit nog afgetoetst met onze veiligheidsdiensten.

De sportdienst laat in een mail vandaag aan de sportclubs weten dat waarschijnlijk begin volgende week dit kenbaar zal gemaakt worden welke terreinen, hoe en wanneer gebruikt kunnen worden. Om de samenscholing van teveel mensen op een beperkte plaats te vermijden, zal dit verlopen via reservaties.

Dus tot die tijd is het nog altijd niet toegestaan om deze buitenterreinen te gebruiken. De sporthallen zelf (de accommodatie binnen) blijven nog gesloten tot minstens 8 juni, net als de douches en cafetaria. Dit zijn nog altijd de richtlijnen van de Veiligheidsraad.  

De sportdienst hoopt op begrip van de sportclubs en kijkt er, net als de sportclubs, naar uit om terug in clubverband te kunnen sporten, met de nodige voorzorgen uiteraard.

Nieuwsoverzicht

Contact

Sportdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top