logo print  logo ocmw print

Bestuurderspas verplicht voor taxichauffeurs vanaf 1 juli

donderdag 14 mei 2020

Het nieuwe taxidecreet stelt dat elke bestuurder die diensten van individueel bezoldigd personenvervoer aanbiedt vanaf 1 juli 2020 verplicht een bestuurderspas op zak moeten hebben.


Online aanvragen

Je kan deze bestuurderspas online aanvragen via de Centaurus2020-databank. Maximum 20 dagen nadat de aanvraag volledig werd verklaard, wordt de bestuurderspas uitgereikt door de gemeente waarin je gedomicilieerd bent. De pas is geldig voor het grondgebied van het Vlaams Gewest.


Vijf jaar geldig

Als alle benodigde documenten in orde zijn (zie onder) levert de gemeente een bestuurderspas af aan de chauffeur. Deze is voor 5 jaar geldig en kost 20 euro. Wel moet de bestuurder elk jaar een nieuw uittreksel uit het strafregister bezorgen.


Benodigde documenten

Volgende documenten moeten bij de aanvraag toegevoegd worden:

  • Kopie identiteitskaart voor- en achterkant
  • Kopie rijbewijs voor- en achterkant met geldige medische keuring
  • Uittreksel strafregister model 596.1-28 (mag niet ouder zijn dan 2 maanden)
  • Bewijs minimale kennis van het Nederlands: beschikken over een minimale kennis van het Nederlands (mag een kopie zijn van het behaalde diploma):
    • op het niveau B1 van het Europees Referentiekader voor Talen
    • op het niveau A2 van het Europees referentiekader voor Talen en hij bewijst binnen twee jaar na het bekomen van de bestuurders pas dat hij over het niveau B1 beschikt
  • Beschikken over de vereiste kennis over het vervoer van personen met beperkte mobiliteit, als er ritten worden uitgevoerd met voertuigen die aangepast zijn aan het vervoer van personen in een rolstoel.
Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst lokale economie (markten)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 29
e-mail
lokale.economie@balen.be
Naar top