logo print  logo ocmw print

Haal filter voor zelfgemaakte mondmaskers af tot uiterlijk 1 juli

donderdag 18 juni 2020
Heb je nog geen filters afgehaald die passen in zelfgemaakte mondmaskers of in de gemeentelijke mondmaskers van ThinkPink? Haal deze dan tot uiterlijk 1 juli af aan de balies van gemeentehuis, ocmw, Den Travoo of Kruierie, zolang de voorraad strekt.

Je kan filters afhalen voor de +12-jarigen uit je eigen gezin en voor één ander gezin, maar dan moet je wel de juiste gegevens van dat gezin hebben (adres en aantal gezinsleden). 

Lees eerst ook de handleiding over het gebruik en onderhoud van de filters (zie downloads). Zo kan je ook inschatten of deze filters bruikbaar zijn voor jouw zelfgemaakte herbruikbare mondmaskers. 

Filter voor een zelfgemaakt mondmasker

Deze filter is enkel geschikt voor een zelfgemaakt herbruikbaar mondmasker. Vandaar dat we deze filters enkel aanbieden aan diegene die zo'n mondmasker hebben (en dus niet huis-aan-huis bedelen). Zij kunnen een pakje van 2 filters per gezinslid +12 jaar afhalen aan de Infopunten tijdens de openingsuren:

Meer info over het gebruik en onderhoud van de filters vind je op de website van FOD Volksgezondheid. 


OOK voor mondmaskers van ThinkPink 

In tegenstelling tot wat eerder bericht werd, zijn deze filters ook geschikt voor de mondmaskers van ThinkPink, die de gemeente heeft bedeeld aan elke inwoner. Deze mondmaskers zijn weliswaar al voorzien van een filterlaag (en zo ook voldoende veilig is), maar er bestaat de mogelijkheid om een extra filter toe te voegen. 


Deze filter is geen mondmasker

Voor alle duidelijkheid: deze filter is geen mondmasker. Deze filter kan je in een zelfgemaakt mondmasker steken als er een opening voorzien is. De filter biedt extra bescherming. Maar ook zonder filter biedt een zelfgemaakt mondmasker voldoende bescherming, zolang de stof maar van een goede kwaliteit is en je het masker regelmatig wast (zie maakjemondmasker.be). Een koffiefilter of een keukenpapier kan ook als filter dienen. Van het moment dat deze nat of vochtig wordt, moet je deze vervangen. Ook een sjaal is voldoende. 


Waarom een mondmasker dragen? 

De maskers beschermen niet zozeer jezelf, maar eerder de mensen rondom jou (indien je besmet bent met het coronavirus maar het zelf niet weet). Het houdt dus de kleine vochtdruppels tegen die je uitademt. De bestaande maatregelen (zoals o.a. afstand houden) zijn veel belangrijker. Het dragen van een mondmasker is een aanvulling op deze maatregelen in bepaalde omstandigheden. 

Het dragen van een mondmasker is dus enkel zinvol op plaatsen waar de veilige afstand van 1,5 meter niet mogelijk is, bv. op de werkvloer van bepaalde bedrijven. Maar als jezelf de keuze hebt, vermijd je best om naar drukke plaatsen te gaan. Als het bv. te druk is in een winkel, kan je beter op een ander moment terug komen. Volg dus de aanwijzing van de winkels voor het maximum aantal klanten dat binnen mag en hou ook buiten in de wachtrij voldoende afstand. 

Nieuwsoverzicht
Deltrian filter voor zelfgemaakte mondmaskers

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top