logo print  logo ocmw print

750 speel- en knutselpakketten voor kwetsbare gezinnen

donderdag 14 mei 2020
750 kinderen uit kwetsbare gezinnen in onze regio ontvangen een speel- en knutselpakket. Elk pakket is aangepast aan de leeftijd van het kind (3 tot 12 jaar) en voorzien van toffe spelideeën. Het pakket moet gezinnen inspireren en aanzetten om er thuis, buiten of binnen zelf mee aan de slag te gaan.
De verdeling gebeurt tijdens de Week van de Opvoeding die loopt van 16 tot 23 mei. Huis van het Kind Balen – Dessel – Mol – Retie gaat diezelfde week ook digitaal via website, Facebook en Instagram met allerlei tips rond het jaarthema ‘Opvoeden is geen Wedstrijd’.
 
 
De 750 speel- en knutselpakketten worden opgedeeld per leeftijd: kleuters, 1ste tot 3de leerjaar en 4de en 6de leerjaar. Elk pakket bestaat onder andere uit bundels met tips en spelletjes, een kartonnen doos, een kaartspel, bellenblaaspotje, stoepkrijt, springelastiek, scharen, lijm, slijper, stempelstiften, kleurpotloden, strandbal… Voor kinderen die extra stimulatie kunnen gebruiken in het oefenen van de Nederlandse taal voorzien we aparte pakketjes om spelenderwijs Nederlands te oefenen (spelletje, boekje,…). 
Deze pakketten werden ter beschikking gesteld door het Vlaams ministerie van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. 
 
Niet zelf aanvragen!

De speel- en knutselpakketten kunnen niet aangevraagd worden. De verdeling van deze pakketten is een initiatief van Huis van het Kind, sleutelfiguren opvoedingsondersteuning Mol, Balen, Dessel en Retie, dienst samenlevingsopbouw en jeugddienst. Zij verdelen de pakketten onder de kwetsbare gezinnen die zij al kennen via hun werking. In Balen worden bijna 200 pakketten verdeeld via het ocmw en de Balense organisatie Het Lichtpunt. 

Meer info: Huis van het Kind regio Mol, Jakob Smitslaan 22 (Mol), 014/33 15 81
www.huisvanhetkindregiomol.be
Sleutelfiguur opvoedingsondersteuning Balen, Ine Noukens (ocmw-huis, Veststraat 60), 014/82 98 32, ine.noukens@ocmwbalen.be 
 
Nieuwsoverzicht
Speelpakketten

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 9u - 11u30
(enkel op afspraak)
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be


Naar top