logo print  logo ocmw print

Winkels heropenen op maandag 11 mei: winkel in Balen met een gerust hart

vrijdag 08 mei 2020
Op maandag 11 mei mogen kleinhandelszaken de deuren terug openen. Het gemeentebestuur wenst alle Balense winkeliers een vlotte en veilige heropstart, en ondersteunt hen daarbij met communicatiemateriaal. Het roept alle Balenaars ook op om lokaal te winkelen. Check www.balenwinkelthier.be!

Veilige heropstart

De Nationale Veiligheidsraad van 24 april besliste dat winkels vanaf maandag 11 mei opnieuw open mogen. Het gemeentebestuur wenst alle Balense winkeliers een succesvolle, vlotte en veilige heropstart!


Vloerstickers en affiches

Om het contact met en tussen klanten zo veilig mogelijk te laten verlopen, hielp het gemeentebestuur Balense ondernemers aan gratis vloerstickers en affiches helpen. Liefst 110 handelaars maakten gebruik van de actie. Zij krijgen op vrijdag 8 mei hun materiaal geleverd. Je kan nog altijd een aanvraag indienen, zolang de voorraad strekt. Je wordt dan later gecontacteerd voor een afspraak om het materiaal te komen ophalen. 


Gids en communicatiemateriaal

Ook de FOD Economie helpt zelfstandigen en handelaars om hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, met gratis communicatiemateriaal en een praktische gids met preventiemaatregelen en tips. Download de gids en het materiaal hier.


Balenaars, winkel hier! Met een gerust hart...

Het gemeentebestuur roept alle Balenaars op om zéker in deze tijden de lokale ondernemers te ondersteunen: koop bij lokale handelaars, doe beroep op een lokaal bedrijf of een lokale vakman. Zij hebben zich de laatste dagen volop voorbereid om u op een veilige manier te kunnen ontvangen en verder helpen.

Steun hen, want zij hebben het hard nodig.

Het zijn zij die ervoor zorgen dat we alles dichtbij kunnen aankopen

Het zijn zij die lokale mensen te werk stellen.

Het zijn zij die lokale verenigingen ondersteunen

En niet de buitenlandse webshops...


Bedrijvengids 'Balen winkelt hier'

Met de nieuwe bedrijvengids op www.balenwinkelthier.be lanceerde het gemeentebestuur een handig overzicht van de diensten van de Balense ondernemers. Je kan er makkelijk filteren op de (aangepaste) dienstverlening, zoals afhaal, levering, webshop en fysiek open. Of je kan zoeken op soort van onderneming (voeding, dranken, kleding, elektro, verzorging, planten,…). Staat jouw Balense zaak nog niet op de website? Vul dan gratis jouw gegevens in via het e-loket en dan wordt je zaak zo snel mogelijk toegevoegd.


Met een gerust hart winkelen

De lokale ondernemers kunnen in de nieuwe bedrijvengids ook duidelijk maken welke service ze aanbieden en welke voorzorgsmaatregelen ze nemen tijdens deze coronacrisis. Zo weten de klanten meteen dat ze met een gerust hart een beroep kunnen doen op hun diensten.

#steunonzelokaleondernemers

Nieuwsoverzicht
Balen winkelt hier

Contact

Dienst lokale economie (markten)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 29
e-mail
lokale.economie@balen.be
Naar top