logo print  logo ocmw print

Bezoek aan woonzorgcentra mogelijk vanaf 18 mei, maar wel onder strikte voorwaarden

donderdag 07 mei 2020
Vanaf 18 mei mogen bewoners van de woonzorgcentra opnieuw een keer per week bezoek ontvangen. Dat zal onder strenge voorwaarden zijn: het gaat om 1 (bij voorkeur vaste) bezoeker per bewoner, gedurende een half uurtje. De Balense woonzorgcentra delen rond 14 mei mee of en hoe ze dit gaan toepassen.

De Vlaamse taskforce voor de woonzorgcentra heeft zopas beslist over deze bezoekregeling, maar het zijn de woonzorgcentra zelf die het laatste woord hebben, zij beslissen dus of bezoek al dan niet mag. De Balense woonzorgcentra Ter Vest, Armonea Nethehof en Orelia Keiheuvel bekijken momenteel deze beslissing. Zij zullen elk afzonderlijk hun beslissing nemen of en hoe ze dit gaan toepassen. Meer informatie hierover volgt, vermoedelijk midden volgende week. 

Het is dus niet nodig om nu al contact op te nemen met de woonzorgcentra. 

De strenge voorwaarden die aan het bezoek worden opgelegd, zijn: 

  • Het bezoek moet plaatsvinden in open lucht of in een afzonderlijke ruimte, die telkens gereinigd wordt.
  • De bezoeker moet op eer verklaren dat hij of zij de laatste 14 dagen géén verschijnselen gehad heeft die wijzen op een besmetting met het coronavirus. De bezoekers zullen ook geregistreerd worden.
  • De bewoner op zijn beurt mag ook niet besmet zijn (ook als er alleen een vermoeden is van een besmetting kan er geen bezoek doorgaan). Het bezoek kan alleen plaatsvinden als alle bewoners van het woonzorgcentrum getest zijn. Normaal gezien zal dat tegen dan wel al gebeurd zijn.
  • Er mag geen fysiek contact tussen bewoner en bezoeker zijn (dus knuffelen mag nog niet voorlopig...)
  • Er mogen ook geen voorwerpen aangeraakt of doorgegeven worden. Dat betekent dus géén taart of bloemen.
  • Bezoekers moeten verplicht een mondmasker dragen, dat ze zelf moeten meebrengen.

(bron: vrtnws.be)

Nieuwsoverzicht
Naar top