logo print  logo ocmw print

Met de auto naar een startpunt om te wandelen? Binnen onze politiezone mag het zeker!

maandag 04 mei 2020
Autoverplaatsingen door inwoners om te gaan wandelen in Balen, Dessel of Mol worden door onze politie als een ‘redelijke verplaatsing’ beschouwd. Binnen onze politiezone is afgesproken dat elke inwoner van Balen, Dessel en Mol naar elk wandelstartpunt in één van die drie gemeentes mag rijden.

Met deze duidelijke afspraak nemen de drie gemeentebesturen grotendeels de onzekerheid weg rond de term ‘redelijke verplaatsing’. Deze term geldt momenteel voor verplaatsingen met de auto naar een startpunt om te wandelen.

Buiten onze politiezone? Is nog niet duidelijk

We kunnen uiteraard geen enkele uitspraak doen over verplaatsingen voor wandelingen buiten de politiezone. De beoordeling of het al dan niet redelijk is, moet in die situaties gebeuren door politie-inspecteurs in die politiezone.

Versoepeling exitstrategie

Vanaf 4 mei mag je wandelen, fietsen of contactloos sporten in openlucht. Ook een recreatieve motorrit valt hieronder. Dit mag alleen, met je gezin of met twee dezelfde personen waarbij je 1,5 meter afstand respecteert. Je mag met je auto naar de noodzakelijke sportinfrastructuur of de startplaats van een wandeling rijden. Voor een wandeling geldt de term ‘redelijke verplaatsing’. Toeristische uitstappen of activiteiten zijn niet toegelaten. Na de wandeling rij je meteen terug naar huis.

Te druk?

Is het te druk op het vertrekpunt van je wandeling? Ga elders wandelen of keer later terug.

Info: communicatiedienst, 014/744 744, info@balen.be 

Nieuwsoverzicht
Autoverplaatsingen voor recreatie (c) politiebalendesselmol.be

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top