logo print  logo ocmw print

Geen Fiesta Mundial dit jaar

maandag 04 mei 2020
De vzw Fiesta Mundial heeft, na rijp beraad met verschillende betrokkenen, besloten dat het festival vanwege het coronavirus niet zal doorgaan dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar zal er in het laatste weekend van september dus geen wereldfeest plaatsvinden in recreatiedomein Keiheuvel.

Bekijk hieronder het persbericht van de vzw Fiesta Mundial:

De vzw Fiesta Mundial heeft, na rijp beraad met verschillende stakeholders, besloten dat er geen Fiesta Mundial kan doorgaan in het weekend van 25 tot 27 september 2020. Voor het eerst in 24 jaar zal er dus geen wereldfeest plaatsvinden, in het laatste weekeinde van september, in recreatiedomein Keiheuvel.

Er mogen geen massa-evenementen worden georganiseerd tot september, en er bestaat grote onzekerheid over wat er in september wel zal kunnen. Nu kan men Fiesta Mundial bezwaarlijk een massa-event noemen, maar de duizenden bezoekers, marktkramers, muzikanten en cateraars hebben er wel de meeste diverse kleuren en nationaliteiten.

Voor Fiesta Mundial komt daarbij dat het festival financieel gedragen wordt door steun van de plaatselijke middenstand, en net die werd zwaar getroffen is door de lockdown. In deze omstandigheden kon Fiesta geen financiële basis opbouwen, en zonder die basis wordt de organisatie van een wereldmuziek-festival, een te groot risico.

Fiesta Mundial is bij uitstek een regionaal feest dat wil verbinden, jong en oud wil laten proeven van al het moois op de wereld. Maar Fiesta Mundial draagt ook de boodschap uit hoe kwetsbaar mensen en milieu zijn. Daarom zijn het aan onszelf verplicht om extra zorg te dragen voor onze 400 vrijwilligers en enkele duizenden bezoekers, en geen bijkomende druk op maatschappelijk- en gezondheidsvlak te veroorzaken.

We leven mee met alle slachtoffers en de gevolgen van de soft-lockdown op ons welzijnsbevinden, maar willen met een positieve noot eindigen. Volgend jaar, als Fiesta Mundial een kwart eeuw viert, maken we er een bruisend, werelds feest van.

Nieuwsoverzicht
Fiesta Mundial 2019

Contact

Mondiale AdviesRaad Balen-OLmen (MARBOL)

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top