logo print  logo ocmw print

De Lijn herneemt scholenaanbod vanaf 4 mei

vrijdag 01 mei 2020

Vanaf maandag 4 mei zal De Lijn opnieuw het aanbod rijden zoals het voorzien is op schooldagen, ook al zijn de scholen nog niet open. Dit werd zo beslist in functie van enerzijds het schoolvervoer (grotere nood aan opvang in de scholen) en anderzijds het woon-werkverkeer (waarvoor heel wat schoolritten worden gebruikt).


Social distancing tot 18 mei


De Lijn verwacht evenwel nog altijd geen grote toestroom vanaf 4 mei. Het bijkomend aanbod zal er vermoedelijk dan ook voor zorgen dat de reizigers nog altijd mooi gespreid vervoerd kunnen gaan worden. Daarom blijven op de bussen en trams de principes van social distancing gehanteerd tot 18 mei. De affiches over social distancing, en de aanduiding waar je wel en niet mag zitten, blijven ook aanwezig in en op het voertuig. Ook aan de belangrijkste haltes worden affiches opgehangen.


Mondmaskers verplicht vanaf 4 mei

Busreizigers vanaf 12 jaar zijn vanaf maandag 4 mei, net als alle andere gebruikers van het openbaar vervoer, verplicht om een mondmasker te dragen. Dit kan ook een alternatief zijn dat je neus en mond bedekt, zoals een sjaal.


Belbussen vanaf 11 mei

De belbussen zullen pas op maandag 11 mei uitrijden. Reserveren kan wel al vanaf 4 mei. Aan de klanten wordt bijkomende info verstrekt over de veiligheidsmaatregelen bij het maken van een reservatie. Om de social distancing te kunnen hanteren, zal de regel zo zijn dat de chauffeur uitstapt, de reiziger laat in- of uitstappen, en dan zelf weer opstapt. Per belbusvoertuig kunnen er maximum 3 reizigers mee.

Nieuwsoverzicht
Naar top