logo print  logo ocmw print

Travoo inzamelpunt voor Nationale Naaiactie

maandag 27 april 2020
Om het coronavirus mee te bestrijden, organiseert Maakjemondmasker.be de grootste Belgische mondmaskeractie ooit. Doe mee aan de Nationale Naaiactie en breng je zelfgemaakte mondmaskers (of stoffen en linten) binnen in Den Travoo. Ze zijn voor hen die ze meer dan anderen gaan nodig hebben.

Je kan je zelfgemaakte mondmaskers binnenbrengen in Den Travoo (Gasthuisstraat 67, maandag tot vrijdag van 9u tot 16u). 

Voor zorgverleners en medeburgers

Naast het verdelen van de herbruikbare mondmaskers die we besteld hebben bij ThinkPink, wil de gemeente ook voldoende mondmaskers hebben voor o.a. zorgverleners, schoolkinderen, leerkrachten, chronisch zieken en ouderen die er waarschijnlijk meer gaan nodig hebben dan anderen.


Volg het patroon op maakjemondmasker.be

Op www.maakjemondmasker.be kan je de werkwijze en een patroon, aanbevolen door FOD Volksgezondheid, downloaden. Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig.

Neem voldoende hygiënische maatregelen tijdens het maken en ook bij het binnenbrengen! Steriliseer de mondmaskers of het materiaal, was je handen met water en zeep en stop het materiaal in een afsluitbare zak (zoals een grote bruine envelop).


Registreer je als vrijwilliger

Haal jij ook je naaimachine boven? Top! Registreer je zeker als vrijwilliger op www.vlaanderenvrijwilligt.be zodat je verzekerd bent.

Nieuwsoverzicht
Naar top