logo print  logo ocmw print

Op zoek naar mondmaskers? Pas op voor valse webshops

donderdag 23 april 2020

We nemen stilaan onze voorzorgen voor als het sociale leven weer op gang zal komen. Om dit veilig te kunnen doen, bestellen bedrijven en overheden nu al volop mondmaskers (ook in Balen), en ook particulieren gaan ernaar op zoek. Maar wees op je hoede voor valse webshops als je online mondmaskers wil kopen.

De afgelopen weken werden massaal nieuwe domeinnamen geregistreerd met een verwijzing naar COVID-19 en meer specifiek naar mondmaskers. Een deel van deze domeinen is waarschijnlijk geregistreerd door criminelen die ze willen gebruiken om valse websites en webshops te lanceren.

Enkele praktische tips van Safeonweb:

  • Wees steeds op je hoede. Wees altijd kritisch voordat je tot een aankoop over gaat. Als het aanbod te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar. De kans bestaat dat de bestelde producten nooit geleverd worden of dat het namaak is.
  • Controleer steeds de domeinnaam van de website.
  • Een webshop is verplicht om naam, adres en ondernemingsnummer duidelijk te vermelden. Zijn deze gegevens niet aanwezig op de webshop, gebruik de webshop dan niet.
  • Kreeg je een aanbieding toegestuurd via een e-mail of sms’je? Klik dan nooit op de link in het bericht. De kans is groot dat je naar een valse website of webshop wordt geleid.

Meer info over o.a. wat je moet doen bij een valse webshop

Nieuwsoverzicht
Naar top