logo print  logo ocmw print

Belastingaangifte: Geen zitdagen in Kruierie, wel telefonische hulp

donderdag 14 mei 2020
Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat.

Geen zitdagen

Ten gevolge van het coronavirus besloot de FOD Financiën uit veiligheidsoverwegingen dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren. Dit zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten. Dus ook de invulsessies in VC De Kruierie, die normaal gezien eind mei zouden plaatsvinden, gaat niet door.


Wel telefonische hulp

Wie wil, kan zijn of haar aangifte telefonisch laten invullen door de experts. Wacht hiervoor niet tot het laatste moment, want na 30 juni is er geen hulp meer mogelijk.

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt (ten vroegste half mei, ten laatste begin juni) en houd je identiteitskaart bij de hand.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen of indienen via Tax-on-web.


Wie mag zelf telefoontje verwachten?

Wie vorig jaar deelnam aan een invulsessie in VC De Kruierie en zijn telefoonnummer achterliet, krijgt (of kreeg al) zelf een telefoontje van de FOD Financiën met de vraag of ze dit jaar telefonisch geholpen willen worden (dit nummer ziet er altijd zo uit: 02/572 57 xx).

De cliënten die financieel begeleid worden door het ocmw, zullen tijdig gecontacteerd worden door de maatschappelijk werkers. 


Vragen bij Tax-on-web?

Wie zijn belastingaangifte aanvult via Tax-on-web en met vragen zit over zijn persoonlijk dossier kan bellen naar het kantoor Mechelen afdeling regio Geel op 02/576 01 70 (werkdagen 9u-12u, in juni 9u-15u).


Voorstel van vereenvoudigde aangifte

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Je gegevens zijn juist en volledig: je moet niets doen en zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig: je moet ze corrigeren in Tax-on-web of via het papieren antwoordformulier.


Meer informatie? Hulp nodig?

Bel voor algemene vragen de FOD Financiën op 02/572 57 57 (elke werkdag van 8u30 tot 17u) of raadpleeg de website.

Nieuwsoverzicht
Naar top