logo print  logo ocmw print

Stel vaccinaties niet uit omwille van het coronavirus

dinsdag 21 april 2020

De uitbraak van het coronavirus heeft iedereen nog eens doen beseffen hoe belangrijk vaccinaties zijn. De Europese Vaccinatieweek is dan ook een ideale gelegenheid om het belang van de basisvaccinaties nog eens extra te onderstrepen.

Ook tijdens deze periode van de Covid-19 epidemie is het belangrijk de aanbevolen vaccinaties niet te vergeten en die ook op de aanbevolen vaccinatiemomenten te laten toedienen. Uitstel van vaccinatie leidt tot uitstel van de immuniteit. We willen niet dat de huidige corona-epidemie het risico verhoogt op uitbraken van vaccineerbare infectieziekten, zoals mazelen.

Kind en Gezin heeft in maart de vaccinatiesessies tijdelijk stopgezet om daarna met de nodige voorzorgsmaatregelen opnieuw te kunnen starten, ook in tijden van social distancing. Ook binnen de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) wordt bekeken hoe ze dit schooljaar nog vaccinatiesessies kunnen organiseren, rekening houdend met de beperkende maatregelen. De aanbevolen vaccinaties kunnen ook toegediend worden door huisartsen en kinderartsen.

Meer info over de Europese Vaccinatieweek

Nieuwsoverzicht

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top