logo print logo ocmw print

Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

vrijdag 15 mei 2020
Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.

Heb je thuis nog Vrijetijdscheques of Kruierbons liggen? Eerder meldden we al dat de vervaldatum automatisch wordt verlengd wegens het coronavirus.


Vrijetijdscheque

Met de Vrijetijdscheque kan je bijvoorbeeld het lidgeld of een toegangsticket betalen bij bepaalde Balense verenigingen, organisaties en diensten. Meer info

Omdat er door het coronavirus heel wat evenementen (o.a. Balen Jaarmarkt) en projecten zijn afgelast, kunnen mensen hun Vrijetijdscheque niet altijd besteden en dreigen deze te vervallen. Daarom werd beslist om de cheques met een vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2020 te verlengen met één jaar. Dezelfde cheques blijven gewoon geldig en moeten dus niet omgeruild worden.

De cheques worden met een volledig jaar verlengd (en dus niet enkel met de duur van de coronacrisis) om de keuze aan activiteiten zo breed mogelijk te houden. Mensen die bijvoorbeeld cheques hadden gekocht met het oog op Balen Jaarmarkt, zullen deze hiervoor dus ook volgend jaar nog kunnen gebruiken.


Kruierbon

Met de Kruierbon (cadeaubon) kan je bij verschillende Balense handelaars aankopen doen. Meer info

Omdat heel wat handelaars door het coronavirus gesloten zijn of een aangepaste dienstverlening hebben, kunnen mensen hun Kruierbon mogelijk niet meer besteden voor ze vervallen. Daarom werd beslist om de geldigheidsduur van de Kruierbons te verlengen met minimaal de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn. De Kruierbons die vervielen in november en december 2020 zijn met 3 maanden verlengd.


Lerarenkaart

Met de Lerarenkaart krijgen leerkrachten je tal van voordelen bij musea, theaterhuizen, wetenschappelijke instellingen, technologische, culturele en natuurcentra, expo’s, festivals, computerzaken, boekhandels, lezingen, vormingen,…Leraren die in Balen wonen, kunnen sinds begin dit jaar hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Door de coronacrisis was dit een tijd lang niet mogelijk. Vanaf nu kan dit weer, maar wel aan de infobalie van VC De Kruierie en dus voorlopig nog niet in de Bib.

Niet zeker of jouw kaart in Balen ligt? Check het op www.waarismijnlerarenkaart.be.


Overige dienstverlening Kruierie

In vrijetijdscentrum De Kruierie is sinds maandag 11 mei enkel de infobalie geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Tijdens deze uren is het vrijetijdscentrum ook telefonisch bereikbaar op 014/74 40 50. 

Je kan terecht aan de infobalie o.a. voor

 • Kruierbons (cadeaubons handelaars)
 • vrijetijdcheques
 • fiets- en wandelkaarten
 • pmd- en gft-zakken
 • opladen budgetmeter
 • toeristische folders (te bevragen aan de balie, niet te bekijken in de rekken)
 • boekenverkoop Erfgoed
 • vispatenten
 • verkoop werkjes De Schakel
 • afhalen Lerarenkaart

De Bib en het leescafé blijven voorlopig gesloten. De afhaalservice voor de bibliotheek blijft behouden (na afspraak) en gaat door in de tentoonstellingsruimte. 

Nieuwsoverzicht
Vrijetijdscheque en Kruierbon

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top