logo print  logo ocmw print

Een persoonlijk familiekrantje voor een geïsoleerde grootouder?

maandag 20 april 2020

De Koning Boudewijnstichting heeft een beperkt aanbod om gedurende enkele weken een wekelijks persoonlijk familiekrantje te maken voor een geïsoleerde grootouder. Wil je hierop kans maken? Stel je dan snel kandidaat voor deze 'vanuit ons kot'-krant.

(bericht Koning Boudewijnstichting)

De ‘vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

De gedwongen isolatie door de corona-uitbraak is zwaar voor iedereen. Maar zoals zovelen maakt u zich misschien extra zorgen om uw geïsoleerde ouder of grootouder. Ja, er zijn smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen massaal. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers.

Wat als er bij uw (groot)ouder wekelijks een krant met familie- of buurtnieuws in de bus viel? De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en het Vlaamse ministerie van Welzijn slaan de handen in elkaar, samen met enkele bestaande publicatiebureaus, om dat mogelijk te maken. Want elk contact doet deugd.

Hoe werkt het?

Je uploadt foto’s en teksten via de app of de website. Het publicatiebureau van je keuze drukt het krantje wekelijks af en bezorgt het bij de oudere thuis. Een leuke opkikker voor de ouder of grootouder die zo niets hoeft te missen van het leven van kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hoe begint u eraan?

Wil je als hoofdredacteur van uw eigen familiekrantje aan de slag? Klik op deze link en vul het formulier in. Als je in aanmerking komt, bezorgt de Koning Boudewijnstichting je een code die je 8 weken lang gratis toegang geeft tot de app of website naar keuze. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Nadien wordt het abonnement automatisch stopgezet.

De registratie voor dit initiatief wordt afgesloten op 30 april 2020 of vroeger (afhankelijk van het beschikbaar budget). Dus wees er snel bij. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top