logo print  logo ocmw print

Wat met grote en kleine Balense evenementen na 3 mei?

vrijdag 17 april 2020
De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag dat er t.e.m. eind augustus géén massa-evenementen mogen plaatsvinden. De komende weken moet de federale overheid duidelijkheid verschaffen over welke evenementen precies onder deze noemer vallen en over de toekomst van andere evenementen na 3 mei.

Wat weten we op dit moment (17 april) over activiteiten en evenementen? Bekijk het overzicht:


T.e.m. 3 mei: verbod op alle evenementen

De Nationale Veiligheidsraad verlengde woensdag de huidige coronamaatregelen t.e.m. zondag 3 mei. Tot dan mag er dus sowieso geen enkele activiteit of evenement van welke aard of omvang dan ook georganiseerd worden.


T.e.m. 31 mei: geen gemeentelijke activiteiten

Het gemeentebestuur besliste ondertussen om alle gemeentelijke activiteiten t.e.m. 31 mei (Netelus, volkssportennamiddag,...) te annuleren. We roepen ook andere organisatoren en verenigingen op om de haalbaarheid van hun eigen evenementen en activiteiten in deze periode alvast kritisch te bekijken. Zo besliste o.a. de organisatie van Proud to be oud (9 mei) al om hun fuif te annuleren. Ook evenementen later op het jaar zijn al uit eigen initiatief afgelast, zoals Bengelpop (26 juni), Scheps Kermis (10-15 juli), Swingin' Hulsen (31 juli-2 augustus) en Motorcross Keiheuvel (9 augustus).


T.e.m. 31 augustus: verbod op alle massa-evenementen

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag ook dat er t.e.m. eind augustus géén massa-evenementen kunnen worden georganiseerd. De federale overheid zal de definitie van een massa-evenement nog verder verfijnen (dit zou voor 3 mei moeten gebeuren). Dat grote festivals zoals Rock Werchter en Tomorrowland niet kunnen plaatsvinden, is nu al wel duidelijk. Voor andere grotere evenementen blijft het nog even afwachten.


Wat met kleinere evenementen?

Volgende week is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad waarop ook de toekomst van kleinere evenementen wordt bekeken. 


Vragen van organisatoren?

Kort samengevat is het voor alle Balense organisaties na 3 mei nog even afwachten op verdere verduidelijking van de federale overheid. Zit je als organisator in tussentijd toch met een dringende vraag? Dan kan je contact opnemen met de dienst veiligheid of via het evenementenloket.

Ook herinneren we je graag aan onze raad om voor je zomerevenement geen kosten te maken die je niet kan recupereren

Nieuwsoverzicht
Muziekterras

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top