logo print  logo ocmw print

Balense zorginstellingen zetten deuren nog niet open

donderdag 16 april 2020
Uit onderling overleg is duidelijk gebleken dat de directies van de Balense woonzorgcentra en De Schakel de deuren op korte termijn zeker nog niet open zetten. Onze zorginstellingen proberen zo goed als mogelijk het virus buiten te houden. Ze willen dan ook geen bijkomende risico’s nemen.

De huidige contactmogelijkheden tussen bewoners en familie die ze aanbieden, verlopen onder veilige omstandigheden en lijken op dit moment het meeste aangewezen en verantwoord gezien de coronadreiging.

De Balense zorginstellingen (woonzorgcentrum Ter Vest, Armonea Nethehof en Orelia Keiheuvel en opvangcentrum voor volwassenen met een mentale beperking De Schakel) zijn blij dat er ook vanuit de Vlaamse overheid een gelijkaardig signaal is gekomen. De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren (woensdag 15 april) immers aan dat het verbod op bezoek in de woonzorgcentra en centra voor personen met een beperking zou worden aangepast.

Tot nader order blijven de Balense woonzorgcentra en centra voor personen met een beperking dus gesloten voor alle bezoek. Van zodra deze richtlijn wijzigt zullen ze daarover in de eerste plaats communiceren met de familie van de bewoners zelf.

Nieuwsoverzicht
Naar top