logo print  logo ocmw print

Wandelbuddy's gezocht

dinsdag 14 april 2020
Ook nu blijft het belangrijk om te bewegen en sociaal contact te hebben, met respect voor de veiligheidsmaatregelen. Sommigen hebben helaas geen netwerk om op terug te vallen. Wil jij als vrijwilliger geregeld een wandeling maken of ben je zelf eenzaam en op zoek naar een wandelbuddy? Meld het hier!

Heel wat mensen zitten nu alleen thuis en voelen zich eenzaam. Zij hebben geen netwerk om terug te vallen op enige vorm van sociaal contact. Iemand hebben om af en toe eens mee te gaan wandelen en een babbeltje te slaan, kan voor hen enorm veel betekenen. Daarom wil de gemeente Balen mensen die nood hebben aan een wandelbuddy in contact brengen met vrijwilligers via het 'Balen Helpt'-platform.


Respecteer de veiligheidsmaatregelen

Ook tijdens het wandelen met een buddy is het erg belangrijk om aan de veiligheidsmaatregelen te voldoen. Hou rekening met volgende voorwaarden:

  • De buddy moet steeds dezelfde persoon zijn (iemand kan niet meerdere buddy’s hebben) en deze buddy mag niet met andere mensen afspreken of gaan wandelen (behalve personen binnen het gezin). Contacten mogen immers niet te veel mixen.
  • De buddy woont bij voorkeur in de buurt, zodat hij/zij geen verre verplaatsingen moet doen
  • Uiteraard moet ook hier de social distancing maatregelen gerespecteerd worden: hou minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon
  • Geen van beide wandelaars vertoont ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts,...
Nieuwsoverzicht
Wandelbuddy

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top