logo print  logo ocmw print

Onderhoudsvluchten van 1 uur mogelijk vanop vliegveld Keiheuvel

zondag 12 april 2020

De volgende dagen kunnen er korte onderhoudsvluchten van maximum 1 uur plaatsvinden vanop vliegveld Keiheuvel. Deze zijn nodig om de luchtwaardigheid van bepaalde vliegtuigen te garanderen. Zij hebben hiervoor toestemming gekregen van de Federale OverheidsDienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer, weliswaar onder strikte voorwaarden. 

Vliegverbod

Vliegverkeer met kleinere vliegtuigen (de zogenaamde VFR of Visual Flight Rules, dus 'vliegen op zicht') is sinds 18 maart jl. verboden in het Belgische luchtruim door de coronamaatregelen. Maar voor bepaalde motoren van deze vliegtuigen is het niet goed om lange tijd niet te vliegen. Ook het langdurig stationair draaien wordt afgeraden. Om de luchtwaardigheid te behouden is een vlucht van 1 uur per 30 dagen vereist.

Onderhoudsvluchten van 1 uur onder strikte voorwaarden

Daarom heeft de FOD Mobiliteit de toelating gegeven om tijdens de coronacrisis éénmaal per maand een onderhoudsvlucht uit te voeren onder strikte voorwaarden, zoals o.a. maximaal 1 uur, maximum 1 persoon aan boord, in de nabijheid van het vliegveld en met de nodige afstands- en hygiëneregels op het vliegveld zelf. 

Andere vliegactiviteiten zullen niet plaatsvinden zolang de beperkende maatregelen voor dit type luchtvaart niet zijn opgeheven. Ook de aeroclub houdt zijn vliegtuigen zoveel mogelijk in hun kot. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be
Naar top