Bengelpop blijft in zijn kot

vrijdag 10 april 2020
Door de coronacrisis ziet de organisatie van Bengelpop zich - met spijt in het hart - genoodzaakt om het kinderfestival op domein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een veilig evenement van deze omvang op poten te zetten. Volgende editie op 25 juni 2021.

Uitzonderlijke tijden vergen uitzonderlijke en kordate maatregelen. En dus zal ook Bengelpop dit jaar noodgedwongen in zijn kot blijven. Hoewel de Nationale Veiligheidsraad momenteel nog geen beslissing heeft genomen over festivals en eendaagse schooluitstappen, ziet de organisatie zich genoodzaakt deze moeilijke knoop nu al door te hakken.


Generatiemix vermijden

Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een gezond evenement van deze omvang op poten te zetten. Een belangrijk aspect daarbij is dat Bengelpop draait op vele vrijwilligers, veelal op leeftijd. Ook als de coronamaatregelen de komende weken worden afgebouwd, blijft het oppassen voor opflakkeringen van het virus en lijkt het niet opportuun om al meteen terug in groten getale generaties te mengen. En dus is een annulatie van de editie van dit jaar de enige juiste optie. Hoe jammer dat ook is, maar de veiligheid en gezondheid van de kinderen én onze medewerkers zullen altijd op de eerste plaats komen.


Nieuwe datum: 25 juni 2021

Het goede nieuws is dat er met vrijdag 25 juni 2021 al meteen een afspraak voor volgend jaar werd vastgelegd. De animaties die we geboekt hebben, worden daarbij behouden. Zo heeft iedereen een jaartje extra tijd om zich goed voor te bereiden op ongetwijfeld weer een fantastische editie van Bengelpop.


Opnieuw inschrijven voor volende editie

De scholen die al ingeschreven waren, moeten opnieuw inschrijven voor de editie 2021. Dit kan vanaf maandag 9 november. De organisatie gaat hen hierover nog contacteren. Ook de vrijwilligers die zich al hadden opgegeven voor de editie van dit jaar krijgen nog een bericht.

Zorg goed voor elkaar!

Nieuwsoverzicht
Bengelpop 2019

Contact

Keiheuvel

Open vandaag: 9u30 - 21u
adres
17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 142490 Balen
tel.
014/81 03 01
e-mail
info@keiheuvel.be
Naar top