logo print  logo ocmw print

Senioren Ter Vest en familie houden contact in virtuele huiskamer

dinsdag 07 april 2020
Bewoners van woonzorgcentrum Ter Vest en hun familie kunnen sinds vorige week via Familienet berichten, foto's en video's met elkaar uitwisselen. De zorgverleners gebruiken dit online communicatieplatform ook om info naar de familie te sturen. De vele boodschappen doen de bewoners zichtbaar deugd.

Na o.a. Skype, nu ook Familienet

WZC Ter Vest gebruikte al o.a. de live (video)chatsessies van Skype om bewoners met hun familieleden te laten communiceren. Sinds vorige week kunnen de senioren ook gebruik maken van Familienet. Deze online communicatietool wordt in deze coronatijden gratis ter beschikking gesteld aan de woonzorgcentra.


Virtuele huiskamer

Met Familienet kunnen bewoners, met behulp van de medewerkers van Ter Vest, berichten, foto’s en filmpjes sturen naar hun familieleden, en vice versa. Het is als het ware een virtuele huiskamer, een afgeschermde Facebook-achtige pagina waarop senioren en hun mantelzorgers individueel of in groep dingen met elkaar kunnen delen. De contactpersonen van de families werden eind vorige week via e-mail uitgenodigd om lid te worden van Familienet, waarna zij op hun beurt andere familieleden (broers, zussen, kinderen kleinkinderen,...) konden toevoegen.


Deugddoende berichten

Het animatieteam van Ter Vest gaat heel enthousiast aan de slag met dit communicatieplatform en ook de families maken er gretig gebruik van. Zo kreeg Marie (foto) op een halve dag tijd al tientallen berichten! De vele boodschappen doen de senioren zichtbaar deugd. Sommige families hebben al een levensboek aangemaakt om over het verleden van de bewoner te vertellen. De medewerkers van het woonzorgcentrum gebruiken Familienet ook om informatie over de bewoners door te sturen naar de familie, wat erg geapprecieerd wordt.


Ook na de coronacrisis

Met beelden en berichten via communicatiemiddelen als deze proberen woonzorgcentra zoals Ter Vest het gemis van bezoek voor de bewoners een stukje te compenseren. De omstandigheden dwingen hen om creatief te zijn. Hierdoor ontdekken ze mogelijkheden die ook na de coronacrisis zeker nog van pas kunnen komen!

Nieuwsoverzicht
Marie gebruikt Familienet

Contact

Woon- en zorgcentrum Ter Vest

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Rozenstraat 112490 Balen
tel.
014/82 92 40 (ook voor afspraak)
e-mail
rusthuisadministratie@ocmwbalen.be
Naar top