logo print  logo ocmw print

Coronaregels licht bijgesteld

maandag 06 april 2020
Het federaal crisiscentrum heeft op 6 april een nieuwe FAQ gepubliceerd met een aantal licht bijgestelde coronarichtlijnen. Zo mogen gezinnen met een kind jonger dan 6 jaar, personen met beperkte mobiliteit en begeleiders van personen met een beperking de auto nemen om een luchtje te scheppen.

Enkele van de belangrijkste bijgestelde richtlijnen:

  • Met auto verplaatsen om luchtje te scheppen:
    Gezinnen met minstens één kind jonger dan 6 jaar, personen met beperkte mobiliteit (incl. ouderen en zwangere vrouwen) en begeleiders van personen met een beperking mogen de auto nemen om een luchtje te gaan scheppen. Hou er wel rekening mee dat deze bijsturing vooral is ingevoerd met het oog op de (groot)steden, waar het niet evident is om op wandelafstand een stukje groen te vinden. Gebruik dus je gezond verstand en beweeg bij voorkeur in je eigen buurt.
  • Uitrusten op bankje:
    Uitrusten op een bankje is toegelaten voor zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of mentale handicap.
  • Niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen:
    Voor fysieke activiteiten mag je nu ook niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen gebruiken. Naast wandelen, lopen of fietsen mag je dus bijvoorbeeld ook terug rolschaatsen, steppen en skateboarden. Dit moet nog altijd individueel, in gezinsverband of met een vaste externe 'beweegbuddy' gebeuren (met respect voor de social distance) en dit waar toegelaten op de openbare weg of het fietspad. Het blijft verboden om hiervoor samen te komen op bijvoorbeeld pleinen of het skatepark op sportcomplex Bleukens, dat nog steeds gesloten is.

Bekijk de volledige lijst met veelgestelde vragen (update maandag 6 april 12u)

Nieuwsoverzicht
Naar top