logo print  logo ocmw print

Gratis online psychische begeleiding zorgpersoneel

donderdag 02 april 2020

Tijdens de Coronacrisis ligt de werkdruk en emotionele belasting voor het zorgpersoneel erg hoog. Een online cursus van het Rode Kruis en het initiatief #zorgvoordezorg van de Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out Coaches bieden je een kosteloos online mentale begeleiding in deze zware tijden.

Gratis online cursus van het Rode Kruis

Onze zorgverleners worden deze dagen geconfronteerd met veel stress en soms angst. Het Rode Kruis heeft samen met de FOD Volksgezondheid en de Vlaamse overheid, een online snelcursus ontwikkeld om hulpverleners te helpen met deze uitdaging. De cursus richt zich op psychosociale hulpverleners of verantwoordelijken voor de zorg voor personeel. 

Klik door voor meer info

Gratis online begeleiding voor zorgverleners

Via de website van de Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out Coaches (VESB vzw) kan je als zorgprofessional zelf een erkende coach of coach-psycholoog contacteren. Denk aan ondersteuning bij slaapmoeilijkheden, stresssymptomen, hulp bij het loslaten van emoties,… naar aanleiding van deze coronacrisis. Je kunt deelnemende coaches herkennen aan het symbool met de twee handjes en het hartje in de website hieronder.

Wil je meer informatie over het initiatief of wil je als verantwoordelijke van een zorginstelling begeleiding voorzien voor jullie personeel? Stuur dan een mailtje naar: VESBcoaches@gmail.com.
Let op: de coaches van VESB begeleiden niet bij depressie of ernstig trauma, tenzij ze ook klinisch psycholoog zijn. Op de website van VESB zijn de achtergronden van de coaches en psychologen terug te vinden.

Klik voor meer info

Nieuwsoverzicht
Naar top