logo print  logo ocmw print

Oproep: Breng zelfgemaakte mondmaskers binnen in Infopunten

vrijdag 17 april 2020
Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben we nood aan extra mondmaskers. Ben je handig met naald en draad? Maak dan zelf mondmaskers volgens de regels van de kunst en breng ze binnen in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie en ocmw-huis).

www.maakjemondmasker.be

Op www.maakjemondmasker.be kan je de werkwijze en een patroon, aanbevolen door FOD Volksgezondheid, downloaden. Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig.

Neem voldoende hygiënische maatregelen tijdens het maken:

  • Was je handen 60 seconden met zeep
  • Maak je naaimachine steriel met ontsmettingsmiddel
  • Was je handen opnieuw alvorens verder te werken
  • Draag tijdens het maken zelf een mondmasker
  • Gebruik een stof die je kan wassen met een kookwasprogramma
  • Gebruik je een filter dan kan je een stofzuigzakfilter (zie werkwijze op de website)
  • Heb je jouw stapel mondmaskers afgewerkt? Verpak ze dan hygiënisch en stop ze dan in een afsluitbare zak (bv. diepvrieszakjes) en doneer ze zo snel mogelijk in het gemeentehuis, VC De Kruierie* of ocmw-huis tijdens de gewone 'openingsuren' (* elke weekdag tot 17u).

Ook patroon voor beschermingspakken vind je op www.maakjemondmasker.be


Registreer je als vrijwilliger

Haal jij ook je naaimachine boven? Top! Registreer je zeker als vrijwilliger op www.vlaanderenvrijwilligt.be zodat je verzekerd bent.

Voor zorgverleners en medeburgers

De voorraad mondmaskers zal gebruikt worden voor onze zorgverleners (huisartsen, thuisverpleging, woonzorgcentra,...) indien hun voorraad uitgeput geraakt en er geen andere meer te krijgen zijn.

Maar ook als het nodig moest zijn om een mondmasker te dragen bij de toekomstige versoepeling van de maatregelen (in een latere afbouwfase), kunnen we deze voorraad gebruiken voor onze medeburgers die zelf geen mondmasker kunnen maken. 

Nieuwsoverzicht
Naar top