#BalenHelpt: Wil jij als vrijwilliger helpen? Of ken je iemand die hulp, steun of een telefoontje nodig heeft?

vrijdag 20 maart 2020
De gemeente Balen heeft een vrijwilligersplatform online gezet. Daarop kunnen vrijwilligers zich opgeven als ze willen helpen. Ook als je zelf (of iemand in je omgeving) hulp, steun of een telefoontje nodig hebt, kan je dit opgeven. Via dit platform proberen we de vraag en het aanbod te koppelen.

In de eerste plaats willen we natuurlijk vooral dat je eerst de personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden,...) helpt. Je kan bijvoorbeeld een briefje bij buren in de bus steken om hulp aan te bieden.

Het vrijwilligersplatform vind je op www.balen.be/balenhelpt.

Wil je meer doen? Geef je dan op als vrijwilliger!

Waar kan je zoal bij helpen?

• met boodschappen doen

• naar de apotheker gaan

• wandelen met het huisdier

• een telefoontje doen

• een tekening te maken

• een brief of kaartje te schrijven

• een videogesprek te doen

• ...

Heb je nog een ander idee om hulp te bieden? Laat het ons weten via info@balen.be.

Als hulpaanbieder ben je verzekerd via de gemeente Balen voor Burgerlijke Aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Bij gebruik van je eigen wagen in functie van dit vrijwilligerswerk is het de verplichte BA verzekering van het betrokken voertuig die gaat tussenkomen bij eventueel schadegeval waarbij derden zijn betrokken. Ook de schade aan het voertuig zelf is niet verzekerd via de gemeente. Dit verloopt ook via de eigen (niet-verplichte) omniumverzekering van het betrokken voertuig. Bij vragen over verzekering of bij een schadegeval, neem contact op met Isabelle Melis: isabelle.melis@balen.be - 014/744066.

Heb je zelf hulp nodig? Of ken je iemand in je omgeving die hulp nodig heeft?

Via de website www.balen.be/balenhelpt bundelen we alle hulpvragen. Laat ons weten waarmee we jou of iemand uit je omgeving kunnen helpen. Dit kan via een van onderstaande manieren:

• Vul bij voorkeur het e-formulier in.

• Bel naar 014/74 41 27 (beperkt bereikbaar op weekdagen tijdens kantooruren).

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk.

Aanvulling op noodhulp op basis van zorgverlening

Dit platform is een aanvulling op de noodhulp die sinds begin deze week vanuit het crisisoverleg is tot stand gebracht. Mensen uit de zorgsector (huisartsen, thuisverpleging, maatschappelijk werkers,...) kunnen personen doorgeven waarvan ze vermoeden dat ze nauwelijks of geen sociaal netwerk hebben om in deze tijden voldoende te kunnen functioneren. Deze mensen worden regelmatig telefonisch opgevolgd om te zien of ze met hulpvragen zitten. Ook hier worden vrijwilligers of professionele ondersteuning ingezet. 

Dank aan Giveaday.be

De gemeente en het ocmw van Balen wensen GiveADay.be uitdrukkelijk te bedanken voor het gratis ter beschikking stellen van dit platform naar aanleiding van de coronacrisis. 

Nieuwsoverzicht
#BalenHelpt

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top