logo print  logo ocmw print

Dokter nodig tijdens weekend? Bel 014/22 22 00 voor de weekendwachtpost

vrijdag 03 april 2020
Heb je tijdens het weekend een dokter nodig? Neem dan contact op met de weekendwachtpost van de huisartsen (Molseweg 204, Geel, langs de Ring) via het nummer 014/22 22 00. Ook de individuele telefoons van de huisartsen worden rechtstreeks naar daar doorgeschakeld.

Ga in geen geval op eigen initiatief naar de coronawachtpost. Je mag hier als patiënt uitsluitend langskomen na het verkrijgen van een afspraak bij je huisarts of de huisartsenwachtpost. Deze afspraak wordt telefonisch doorgegeven aan de coronawachtpost en de patiënt.

UPDATE 3 april 18u00: de coronawachtpost is dit weekend in Geel (parking ziekenhuis), niet in sporthal Den Uyt in Mol: meer info klik hier

Huisartsenwerking aangepast 

Sinds de opstart van de coronawachtpost op woensdag 18 maart werd de werking van de huisartsen aangepast. Deze werking blijft van toepassing tijdens het weekend, met als enige verschil dat je niet je eigen huisarts, maar een arts van de huisartsenwachtpost (Molseweg 204, Geel, op het eind van de Ring van Mol naar Geel) belt op het nummer 014/22 22 00. Als je dit nummer belt, moet je een aantal vragen beantwoorden. Aan de hand van je antwoorden, krijg je één van volgende beslissingen te horen:

• Een afspraak om bij de huisartsenwachtpost (Molseweg 204, Geel) langs te gaan

Dit is uitsluitend het geval wanneer je geen problemen hebt aan je luchtwegen of geen symptomen van een mogelijke corona-infectie vertoont. Zo besmet je zeker geen anderen in de wachtzaal.

OF

• Een doktersbriefje wordt opgestuurd om 7 dagen thuis te blijven

In dat geval heb je lichte symptomen en beperkte luchtwegproblemen, maar is er geen lichamelijk onderzoek nodig. Als de toestand verergert, dan bel je opnieuw naar je huisarts of de huisartsenwachtpost.

OF

• Een afspraak in de coronawachtpost in Geel (parking ziekenhuis, J.-B. Stessensstraat 2, Geel)

Een arts onderzoekt je met de nodige persoonlijke bescherming. Nadien beslist de arts of je naar huis mag (met medicatie en/of informatie over de te nemen voorzorgsmaatregelen) of dat een verdere doorverwijzing naar het ziekenhuis noodzakelijk is. Let op: in de coronawachtpost wordt géén test op corona uitgevoerd.

Geen afspraak? Geen toegang tot de coronawachtpost

De coronawachtpost is open van 8 tot 18 uur ’s avonds. Kom uitsluitend met een afspraak. Zonder afspraak word je de toegang geweigerd. Bel dus altijd eerst naar je huisarts of de huisartsenwachtpost.

Nieuwsoverzicht
Naar top