logo print  logo ocmw print

Kringwinkel stopt tijdelijk alle activiteiten

donderdag 19 maart 2020

Brief van de Kringwinkel:

Op dinsdag 17 maart werden we door de arbeidsgeneesheer verplicht om het werk bij de Kringwinkel Zuiderkempen en al haar projecten stil te leggen uit voorzorg voor de gezondheid van onze medewerkers en klanten.

Dit wil zeggen dat de werking van de Kringwinkel Zuiderkempen, alvast tot 5 april, quasi volledig tot stilstand is gekomen. In die periode:

  • Zijn onze acht Kringwinkels en De Kilomeet gesloten.
  • Doen onze ophaalploegen geen ophalingen of leveringen van herbruikbare goederen bij de mensen thuis.
  • Zijn de klantenpoorten aan onze Kringwinkels gesloten: afhalen van gekochte goederen en brengen van herbruikbare goederen zijn niet mogelijk.
  • Halen we geen herbruikbare goederen op in de Kringwinkelcontainers op de recyclageparken.
  • Doen we geen huis-aan-huis inzamelingen van textiel.
  • Voert onze klus-en verhuisdienst geen klussen, tuinonderhoud of verhuiswerken uit.
  • Maakt of levert ons sociaal voedselproject ‘InDeSoep’ geen soepen of andere gerechten.
  • Voeren onze Energiesnoeiers geen scanopdrachten uit.
  • Wordt geen voedsel opgehaald of uitgeleverd door de Foodsavers.

Al onze personeelsleden zijn thuis tot minstens 5 april. We hebben voor onze medewerkers en werkbegeleiders werkloosheid wegens overmacht aangevraagd.  De arbeidsgeneesheer oordeelde dat het voor onze medewerkers belangrijk is om niet meer te komen werken. Onze activiteiten laten het veelal niet toe om alle nodige beschermingsmaatregelen te treffen.

Enkel enkele stafmedewerkers en de directie blijven aan de slag om ervoor te zorgen dat we terug goed kunnen opstarten op het moment dat we daar groen licht toe krijgen. 

Voor dringende vragen blijven we best bereikbaar op info@dekringwinkelzuiderkempen.be of via de persoonlijke nummers van de stafmedewerkers of directie.

We hopen dat deze periode van korte duur kan zijn.  Dat deze gezondheidscrisis een groot effect zal hebben op onze financiële situatie is een open deur intrappen. We hopen dan ook dat we op jullie kunnen blijven rekenen om na deze moeilijke periode samen terug aan de slag te kunnen gaan om ervoor te zorgen dat we goede jobs kunnen blijven creëren voor mensen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt.

Met vriendelijke groeten,

Namens de directie

Hans Bouwen

Nieuwsoverzicht
Naar top